Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η βιογραφία της Μέριλιν Μονρόε στο Netflix: «Όταν πέθανε, δεν είχε χρήματα ούτε για κηδεία»

Η βιογραφία της Μέριλιν Μονρόε στο Netflix: «Όταν πέθανε, δεν είχε χρήματα ούτε για κηδεία»

Το «Blonde» είναι η βιογραφία της Μέριλιν Μονρόε, σε σκηνοθεσία Αντριου Ντόμινικ, παραγωγή Netflix και με πρωταγωνίστρια την Ανα δε Αρμας έρχεται να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής της εμβληματικής ξανθιάς του Χόλιγουντ. Η ταινία, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Τζόις Κάρολ Όουτς, δείχνει πως η απόλυτη σταρ έφτασε από τις στιγμές δόξας στο σημείο να μην διαθέτει καθόλου χρήματα σε τέτοιο βαθμό που δεν έφταναν καν για μια κανονική κηδεία.

Το «Blonde» του Netflix ξεκινά από την ασταθή παιδική ηλικία της Μέριλιν Μονρόε, εξιστορεί πώς καθιερώθηκε ως διασημότητα του Χόλιγουντ και ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Και φυσικά αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω από τις αισθηματικές της περιπέτειες. 

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Άντριου Ντόμινικ, στην ταινία πρωταγωνιστεί η Άνα ντε Άρμας και συμμετέχουν οι Μπόμπι Καναβάλε, Έιντριεν Μπρόντι, Τζούλιαν Νίκολσον, Ζάβιερ Σάμιουελ και Έβαν Γουίλιαμς. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Μπραντ Πιτ. 

Δείτε το trailer του Netflix:

«Δεν είχε χρήματα για μια κανονική κηδεία»

Μιλώντας για την ιστορία της Μέριλιν Μονρόε, η συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου «Blonde» υποστηρίζει ότι η απόλυτη σταρ του Χόλιγουντ «κέρδισε δόξα αλλά όχι μια ταυτότητα με την οποία μπορείς να ζήσεις». Σύμφωνα με την Τζόις Κάρολ Όουτς, η κατά κόσμον Νόρμα Τζιν Μόντερσον έχασε την ταυτότητά της δημιουργώντας το προφίλ της απόλυτης σεξοβόμβας του κινηματογράφου και συγκεντρώνοντας αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. 

«Έκανε λεφτά για πολλούς άντρες αλλά όχι πολλά για τον εαυτό της. Όταν πέθανε στα 36 της δεν είχε καν αρκετά χρήματα για μια κανονική κηδεία», επισήμανε η 84χρονη συγγραφέας του βιβλίου «Blonde». Προσθέτει δε ότι «όσο μεγάλωνε, έπαιρνε πολλούς μεγάλους ρόλους υποδυόμενη την χαζή ξανθιά που πλησίαζε τα 40».

Όσον αφορά το μυστήριο γύρω από τον θάνατό της Μέριλιν Μονρόε, η Τζόις Κάρολ Όουτς πιστεύει ότι μπορεί και να μην αυτοκτόνησε.  «Κάποιοι λένε ότι αυτοκτόνησε αλλά εγώ δεν το πιστεύω αυτό απαραίτητα. Πιστεύω ότι πέθανε από βαθιά απογοήτευση», είπε χαρακτηριστικά η 84χρονη συγγραφέας. 

«Ένα ανεπιθύμητο παιδί γίνεται η πιο επιθυμητή γυναίκα»

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του «Blonde» Άντριου Ντόμινικ έχει εκφράσει τον απεριόριστο σεβασμό του στο Netflix που του επέτρεψε να κάνει ό,τι θέλει. «Όλη η ιδέα ήταν να αποτυπώσουμε λεπτομερώς ένα δράμα της παιδικής ηλικίας και να δείξουμε πώς αυτό το δράμα μπορεί να δημιουργήσει δύο εαυτούς. Τον ιδιωτικό και τον δημόσιο. Και πώς αυτός ο ενήλικας βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Πρόκειται για μία τραγωδία. Ένα ανεπιθύμητο παιδί γίνεται η πιο επιθυμητή γυναίκα και εκείνη καλείται να το διαχειριστεί. Σαν να είσαι σε ένα αυτοκίνητο χωρίς φρένα, που τρέχει όλο και πιο γρήγορα», εξήγησε ο 54χρονος σκηνοθέτης για την ταινία που θα επιτρέπεται σε άτομα άνω των 17 ετών.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις