Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μέριλιν Μονρόε: 10+1 μαθήματα ζωής από το απόλυτο σύμβολο

Μέριλιν Μονρόε: 10+1 μαθήματα ζωής από το απόλυτο σύμβολο

Ηθοποιός και πάνω απ’ όλα γυναίκα. Μαθήματα ζωής από την χαμογελαστή, γεμάτη πάθος, αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση, Μέριλιν Μονρόε.

Γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1926 στο Λος Άντζελες με το όνομα Νόρμα Τζιν Μόρτενσον. Είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία προτού γίνει το απόλυτο σύμβολο του σεξ.

Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της και η μητέρα της έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία την οδήγησαν τελικά σε ψυχιατρική κλινική. Μια από τις πιο εντυπωμένες αναμνήσεις που ειχε η Μέριλιν στην ενήλικη ζωή της, ήταν η εικόνα της μητέρας της να προσπαθεί να την πνίξει μ’ ένα μαξιλάρι.

Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας το πέρασε σε ανάδοχες οικογένειες και ορφανοτροφεία. Αποκόρυφωμα στην ήδη ταραγμένη της ζωή ήταν και η σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχθεί σε ανάδοχη οικογένεια στην τρυφερή ηλικία των 11.

Στην ηλικία των 16 παρατά το σχολείο και ψάχνοντας μια διέξοδο παντρεύεται το τότε αγόρι της και πεζοναύτη Τζέιμς Ντόχερτι. Καθώς ο άνδρα της έλειπε στον Νότιο Ειρηνικό, η Μονρόε ανακαλύφθηκε από έναν φωτογράφο και το 1946 είχε ήδη γίνει ένα επιτυχημένο μοντέλο.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις