Lifestyle

Μια “Βίβλος” για τα κρασιά από τον καλύτερο σομελιέ του κόσμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε αυτή την εντυπωσιακή προσθήκη στην συλλογή Ultimate του εκδοτικού οίκου Assouline, με τίτλο “The Impossible Collection of Wine”, ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο, Enrico Bernardo, περιγράφει ένα-ένα τα κρασιά που κατά την γνώμη του θα συνέθεταν την υπέρτατη συλλογή.

Ζυγίζοντας τις αρετές της σπανιότητας, του terroir, της γεύσης και της ιστορικότητας, η λίστα κρασιών του Bernardo, είναι μια λίστα που οποιοσδήποτε connoisseur θα μπορούσε μόνο να ονειρευτεί. Σύμφωνα με το ίδιο, για να μετατρέψει ο οινοποιός τα σταφύλια σε εμφιαλωμένη ποίηση, θα πρέπει να είναι και ένα είδος αλχημιστή.

Παρά τις αλλαγές της τεχνολογίας και των γεύσεων τα τελευταία 100 χρόνια, η τέχνη της παρασκευής ενός κρασιού παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη. Ένα σπουδαίο κρασί παραμένει το προϊόν αμέτρητων παραγόντων, μεταξύ των οποίων και η πρόνοια.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η Καίτη Γαρμπή για την ατάκα της στον Αντώνη Ρέμο που προκάλεσε αντιδράσεις: «Είναι νοσηρή ανθρωποφαγία»
«Μπορείς να θλίβεσαι βαθιά για έναν άνθρωπο που έφυγε και ταυτόχρονα να χαίρεσαι και να νιώθεις περηφάνια για έναν άνθρωπο που είναι δίπλα σου», έγραψε η Καίτη Γαρμπή
Καίτη Γαρμπή και Αντώνης Ρέμος
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο παπά Στρατής, ο πρώτος βιολιστής του, τον αποχαιρέτησε με το τραγούδι «Μου λείπεις»
Η συγκινητική αφιέρωση του παπά-Στρατή είναι μια ιστορία που δείχνει πως η αληθινή φιλία μένει ζωντανή στον χρόνο, ακόμα και όταν οι άνθρωποι ακολουθούν εντελώς διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους
Ο πρώτος βιολιστής του Γιώργου Μαζωνάκη, ο παπά Στρατής