Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Βραβεία Όσκαρ 2024: Η ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας

Βραβεία Όσκαρ 2024: Η ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας

Η ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στην 96η διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ. Η ταινία θα είναι υποψήφια στην κατηγορία Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας).

Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού, Χρίστου Δήμα, επελέγη, ως επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας), στο πλαίσιο της 96ης διοργάνωσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ταινία μυθοπλασίας «Πίσω από τις θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου.

Η ταινία που εκπροσωπεί την Ελλάδα στα Όσκαρ προτείνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από γνώμη επταμελούς επιτροπής. 

Φέτος ομόφωνα πρόταση της επιτροπής ήταν η ταινία «Πίσω από τις θημωνιές».

Κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη ταινία, με «φόντο το δράμα των προσφύγων, εισάγει πρόταση δημιουργικής απόδοσης και καλλιτεχνικής κατάθεσης των αιτιών της ηθικής και οικονομικής κρίσης της χώρας με διαύγεια, ευθύτητα και ευαισθησία, συμβάλλοντας έτσι στην εκλογίκευση του πραγματικού και του αισθητικού χάους, προϋπόθεση για την αυτογνωσία και την απελευθέρωση από τη σύγχυση».

Ο υφυπουργός κ. Δήμας έκανε αποδεκτή τη γνώμη της Επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 96η διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το τρέιλερ της ταινίας «Πίσω από τις θημωνιές» («Behind the Haystacks»): 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις