Πέμπτη, 30 Μαΐ
23oC Αθήνα

Φόνοι με αλφαβητική σειρά: Νέα σειρά μυστηρίου με «άρωμα» Holywood σε Ertflix και ΕΡΤ1

Φόνοι με αλφαβητική σειρά: Νέα σειρά μυστηρίου με «άρωμα» Holywood σε Ertflix και ΕΡΤ1

Βασισμένη στο ομότιτλο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι, η μίνι δραματική σειρά μυστηρίου «Φόνοι με αλφαβητική σειρά», με κεντρικό πρωταγωνιστή τον ευφυή ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό, είναι διαθέσιμη στο Ertflix αλλά κάνει και πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις 00:50.

Η συναρπαστική σειρά τεσσάρων επεισοδίων, σε σενάριο Σάρα Φελπς και σκηνοθεσία Άλεξ Γκαμπάσι, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Τζον Μάλκοβιτς, έχει κεντρικό θέμα μια σειρά από δολοφονίες, στις οποίες ο δράστης διαλέγει ποιον και πού θα δολοφονήσει με αλφαβητική σειρά.

Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ξεκινά έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο, προκειμένου να λύσει την υπόθεση και να βρει τον δολοφόνο.

Eπεισόδιο 1ο: 1933. Ο Ηρακλής Πουαρό, μεγαλύτερος και πιο γκριζαρισμένος, λαμβάνει γράμματα που ενημερώνουν για επικείμενους φόνους. Ο αποστολέας υπογράφει μόνο ως «A.B.C.». Όταν πηγαίνει τις επιστολές στην αστυνομία αναζητώντας βοήθεια, ο Ηρακλής ανακαλύπτει ότι όλοι οι παλιοί του φίλοι έχουν αποχωρήσει. Σύντομα, όμως, γίνεται ένας φόνος και για να έχει ελπίδα να πιάσει τον δολοφόνο, ο άλλοτε μεγάλος ντετέκτιβ πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
(Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις 00:50 στην ΕΡΤ1)

Eπεισόδιο 2ο: Ο Πουαρό αντιμετωπίζει με καχυποψία τη Σκότλαντ Γιαρντ, καθώς ο δολοφόνος στέλνει συνεχώς επιστολές απειλώντας ότι θα χυθεί αίμα. Με φόντο την αυξανόμενη ξενοφοβία στη Βρετανία, το παρελθόν, η ακεραιότητα και η ταυτότητα του Πουαρό τίθενται υπό αμφισβήτηση. Όμως, ένας φίλος από το παρελθόν του Πουαρό επεμβαίνει και τον προσλαμβάνει για να βάλει τέλος σε αυτή τη σφαγή.
(Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις 00:50 στην ΕΡΤ1)

Eπεισόδιο 3ο: Επιτέλους, η Αστυνομία πιστεύει τη θεωρία του Πουαρό, όμως ο δολοφόνος είναι ακόμα ελεύθερος και υπόσχεται να σκοτώσει ξανά. Ο Πουαρό συνειδητοποιεί ότι μόνον αυτός κρατάει το κλειδί των δολοφονιών. Η πίεση, όμως, αυξάνεται από τον επιθεωρητή Κρομ και ο κόσμος απαιτεί απαντήσεις.
(Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στις 00:50 στην ΕΡΤ1)

Eπεισόδιο 4ο (τελευταίο): Ο Πουαρό ξεκινά έναν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο, για να σταματήσει το λουτρό αίματος. Καθώς η αστυνομία πιστεύει ότι έχει συλλάβει τον άνθρωπό τους, ο Πουαρό υποπτεύεται ότι είναι ακόμα ένα τέχνασμα. Θα μπορέσει, άραγε, να εκπληρώσει το ισόβιο χρέος του προς τους νεκρούς, να λύσει το μυστήριο και να μάθει την πραγματική ταυτότητα αυτού που διαπράττει φόνους με αλφαβητική σειρά;
(Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στις 00:50 στην ΕΡΤ1)

Σενάριο: Σάρα Φελπς
Σκηνοθεσία: Άλεξ Γκαμπάσι
Πρωταγωνιστούν: Τζον Μάλκοβιτς, Ρούπερτ Γκριντ, Ίμον Φάρεν, Άντριου Μπάκαν, Τζακ Φάρινγκ, Γκρέγκορ Φίσερ, Τάρα Φιτζέραλντ, Χένρι Γκούντμαν, Σίρλεϊ Χέντερσον, Μπρόνγουιν Τζειμς, Φρέγια Μέιβορ, Κέβιν Μακ Νάλι, Μίχαελ Σέφερ.

Μίνι δραματική σειρά μυστηρίου, παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου 2018.

Μπορείτε να δείτε τη σειρά και στο Ertflix εδώ.

Media Τελευταίες ειδήσεις