Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γιάννης Βόγλης: «Τα “κοράκια” με είχαν απειλήσει ότι θα μου σπάσουν τα χέρια»!

Γιάννης Βόγλης: «Τα “κοράκια” με είχαν απειλήσει ότι θα μου σπάσουν τα χέρια»!

Στην περιπέτειά του με τα «κοράκια», όπως ονομάζονται αυτοί που «χτυπούν» τα σπίτια στους πλειστηριασμούς, αναφέρεται ο Γιάννης Βόγλης.

Ο γνωστός ηθοποιός δεν διστάζει μάλιστα να πει ότι δέχτηκε ακόμα και απειλές όταν προσπάθησε να σώσει το σπίτι του.
Κάνοντας «Αυτοψία» σε ό,τι συμβαίνει στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά τον Γιάννη Βόγλη που εξηγεί πώς βρέθηκε σε αυτή τη θέση.

«Ήρθε η τηλεόραση, έπεσε ο κινηματογράφος, διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση, στριμωχτήκαμε και έτσι δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε», δηλώνει στην κάμερα της εκπομπής, ενώ λέει πως  «Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό το άσχημο συναίσθημα. Με είχε πειράξει γιατί θεωρούσα ότι δεν τα κατάφερα. Αισθάνθηκα πληγωμένη περηφάνια, δεν αισθάνθηκα οργή».


Μιλώντας μάλιστα για τα “κοράκια” των πλειστηριασμών ο Γιάννης Βόγλης αποκαλύπτει πως «οι ακάλυπτες επιταγές από τα “κοράκια” ήταν. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του καθενός. Με είχαν απειλήσει. Moυ είπαν ότι θα σου σπάσουμε τα  χέρια….», ενώ τονίζει πως «Το δράμα δεν είναι πόσα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό αλλά ότι έχουν οδηγήσει τον λαό στην ανεργία.  Δεν πρέπει να σταματάς τη ζωή, προχωράει κυλάει η ζωή. Τώρα έχω το διαμέρισμά μου. Το πρόβλημα είναι πολιτικό, είναι κακό να απειλούν το καταφύγιο του ανθρώπου, θα είναι σκανδάλη για να υπάρξει αντίδραση από τον κόσμο».

Στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA ξεδιπλώνεται και μία ακόμα τραγική ιστορία. Η Κατερίνα Ζώη θυμάται τη στιγμή που κάποιοι άγνωστοι της χτύπησαν την πόρτα και της ζήτησαν να φύγει από το σπίτι μαζί με την καρκινοπαθή μητέρα της. «Δεν τους γνώριζα, μου είπαν ότι το σπίτι μας “χτυπήθηκε” στον πλειστηριασμό και θα έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι το οποίο μεγάλωσα». Αναφερόμενη μάλιστα στο χρέος που είχε η οικογένειά της λέει ότι  «…είχαμε ένα χρέος σε πιστωτική κάρτα 700 ευρώ. Η μητέρα μου ήταν στο νοσοκομείο και σε επικοινωνία που είχαμε μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν μας ενημέρωσε κανείς ότι το σπίτι μας θα έβγαινε σε πλειστηριασμό. Και όταν μια μέρα γυρίσαμε σπίτι, μετά από χημειοθεραπεία, 3-4 άνθρωποι χτύπησαν το κουδούνι και βίαια μας ζήτησαν να φύγουμε από το σπίτι. Έτσι αναγκαστήκαμε να αφήσουμε μέσα τα πράγματά μας και να φύγουμε».


Κάνοντας «Αυτοψία» όμως, ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά και τον Νίκο Μ. που στην κάμερα της εκπομπής δηλώνει πως «Δεν με πειράζει που με λένε “κοράκι”». Συνεχίζοντας μάλιστα να παίρνει μέρος σε πλειστηριασμούς υποστηρίζει πως «Αυτός που χάνει το σπίτι του δικαίως το χάνει. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που έχει δίκιο. Όταν έπαιρνε τα λεφτά ήταν καλά;» και τονίζει πως «Δεν είχα τύψεις γιατί κάποιος άλλος θα το έπαιρνε. Ακόμη και σπίτι συγγενικού μου προσώπου θα “χτυπούσα”! Τα “κοράκια” είναι μέρμηγκες και όχι τζίτζικες»!

Απόψε στις 23:45 το βράδυ λοιπόν, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» καταγράφοντας πολλά από αυτά που συμβαίνουν στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των «κόκκινων δανείων»!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε