Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ξεφυλλίζοντας… τις ζωές διάσημων συγγραφέων!

Ξεφυλλίζοντας… τις ζωές διάσημων συγγραφέων!

Μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές και από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού που ασχολούνται με το βιβλίο ήταν η εκπομπή της ΕΡΤ «Οι κεραίες της εποχής μας».

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης και η Μικέλα Χαρτουλάρη συναντούσαν διάσημους συγγραφείς σε διάφορα μέρη του κόσμου και μέσα από την εκπομπή δινόταν η δυνατότητα στους τηλεθεατές να γνωρίζουν το έργο τους, αλλά και τις απόψεις τους για σημαντικά θέματα.

Εκτός όμως, από τις τηλεοπτικές εκπομπές στην ΕΡΤ ο Ανταίος Χρυσοστομίδης αποτύπωσε και στο χαρτί τις συναντήσεις που έκανε με τους σπουδαίους αυτούς λογοτέχνες και ήδη έχει  ένα βιβλίο με αρκετές από αυτές. Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη» το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Οι Κεραίες της εποχής μου», στο οποίο ο Ανταίος Χρυσοστομίδης αποτυπώνει τις συναντήσεις με 31 διάσημους και κορυφαίους συγγραφείς.

Στις σελίδες του βιβλίου συναντάμε τους Ουμπέρτο Έκο, Χέρτα Μύλερ (Νόμπελ 2009), Τζέφρι Ευγενίδης, Σέσαρ Άιρα, Τούμας Τράνστρεμερ (Νόμπελ 2011), Σάρα Ουότερς, Γκράχαμ Σουίφτ, Λεονάρδο Παδούρα και πολλούς ακόμα που «ξεφυλλίζουν» τις ζωές τους.

Ο Ουμπέρτο Έκο
Ας ελπίσουμε βέβαια ότι σύντομα και μετά τα όσα συνέβησαν στην ΕΡΤ οι «Κεραίες» θα συνεχίσουν και στην ΔΤ ή στη ΝΕΡΙΤ να παρουσιάζουν κορυφαίους λογοτέχνες, όπως επιβάλλεται να κάνει η δημόσια τηλεόραση, προσφέροντας στις… κεραίες των τηλεθεατών!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε