Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

«Κύριοι πολιτικοί, είστε ανεπιθύμητοι! Αφήστε μας ήσυχους…»!

«Κύριοι πολιτικοί, είστε ανεπιθύμητοι! Αφήστε μας ήσυχους…»!

Ένας πανέμορφο νησί που σε άσχημες καιρικές συνθήκες παραμένει αποκλεισμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ένας δήμος που λειτουργεί με μία δημοτική υπάλληλο που κάνει τα πάντα, ενώ εθελοντικά βοηθά μία ακόμα που έχει συνταξιοδοτηθεί.

Για αυτούς και πολλούς ακόμα λόγους, είναι λογικό οι κάτοικοι της Κάσου να λένε «Κύριοι πολιτικοί, είστε ανεπιθύμητοι στην Κάσο», τονίζοντας πως «Αφού δεν μπορείς εσύ κράτος, άφησε εμάς να κινήσουμε τα νήματα της ζωής μας. Αφήστε μας ήσυχους, μην ασχολείστε άλλο μαζί μας. Μας θυμόσαστε μόνο για να μας βάλετε φόρους».

Μέσα από τη συχνότητα του ALPHA, απόψε το βράδυ ο Νίκος Μάνεσης μας ταξιδεύει στην Κάσο. Όταν «αγριεύει» ο καιρός το πανέμορφο νησί βρίσκεται αποκλεισμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς κανένα επιβατηγό πλοίο δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι του. Οι 900 κάτοικοί του όμως, συνεχίζουν να πληρώνουν όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες τους φόρους τους, ενώ ακόμα για σοβαρά θέματα υγείας η διακομιδή γίνεται από σκάφος ιδιώτη που «μεταμορφώνεται» σε σκάφος του ΕΚΑΒ.


Ακόμα και στο θέμα της εκπαίδευσης υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού σε βασικά μαθήματα. Κάποιοι καθηγητές φτάνουν στο νησί στα μέσα του σχολικού έτους με αποτέλεσμα τα παιδιά που δίνουν εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση να μην διαγωνίζονται επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους υποψηφίους της χώρας.

Απόψε στις 23:45 λοιπόν, ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή του «60’ Ελλάδα» μας ταξιδεύει στο νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων. Μέσα από τη συχνότητα του ALPHA θα θαυμάσουμε την ομορφιά της φύσης και των κατοίκων της Κάσου, αλλά και την αναλγησία και αδιαφορία της Πολιτείας! 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε