Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Οι φτηνές λύσεις και τα «Καρντάσιανς»

Οι φτηνές λύσεις και τα «Καρντάσιανς»

Τη… φτηνή λύση βρήκαν τα τηλεοπτικά κανάλια για να γεμίσουν το πρόγραμμά τους και να ικανοποιήσουν έτσι και τους παρουσιαστές που λόγω οικονομικής κρίσης έχουν αναγκαστεί να ρίξουν αρκετά τα κασέ τους.

Η λύση αυτή είναι τα λεγόμενα talk show. Δώσε talk show στον παρουσιαστή και έστω και με αρκετά λιγότερα χρήματα θα σου πει κι ευχαριστώ. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσοι καλεσμένοι, ή μάλλον για να το θέσω σωστά, πόσοι ενδιαφέροντες και πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήματα πέρα από τη δουλειά τους, καλεσμένοι υπάρχουν στη χώρα μας. Γιατί έτσι όπως πάει σε λίγο θα υπάρχουν παρουσιαστές, αλλά… ουχί καλεσμένοι. Τουλάχιστον, όπως ανέφερα, ενδιαφέροντες καλεσμένοι που να θέλουν, αλλά και να μπορούν να μιλήσουν και για κάτι άλλο πέρα από το πόσο σημαντική παράταση ετοιμάζουν, πόσο καλά περνούν στα καμαρίνια, πόσο… ωραία ρούχα ετοιμάζουν… κλπ… κλπ!

Όσον αφορά το «φτηνή οικονομική λύση» να διευκρινίσω ότι όταν σε έναν τηλεοπτικό σταθμό βάλουν σε τάξη και πρόγραμμα τις βάρδιες των τεχνικών δεν απομένει παρά να φτιάξουν ένα σκηνικό και να ρίξουν μέσα σε αυτό τον παρουσιαστή που μπορεί να είναι με μειωμένα χρήματα, αλλά ικανοποιείται με τη… δόξα του γυαλιού!

Έτσι λοιπόν, ένα ακόμα talk show, «Τα καρντάσιανς» έκανε προχθές πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1. Παρουσιαστές οι Γρηγόρης Αρναούτογλου, Μαρία Μπεκατώρου και Δημήτρης Σταρόβας που είναι σαφές από τις δύο πρώτες εκπομπές τους ότι δεν ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία των «εύκολων talk shows». Ιδιαίτερα ο Αρναούτογλου δεν φαίνεται να ικανοποιείται μόνο με την παρουσία του και είναι εμφανείς οι προσπάθειες της εκπομπής να διαφοροποιηθεί. Κατ’ αρχάς, σωστά ή λάθος το όλο κλίμα, στήσιμο και ύφος της εκπομπής θυμίζει… πρωινάδικο. Οι τρεις παρουσιαστές με τους καλεσμένους τους τραγουδάνε, παίζουν παιχνίδια και μόνο… χαλαρή, για να σε κοιμίσουν διάθεση δεν φαίνεται να έχουν. Αντίθετα εκεί που σε χαλαρώνουν με μία συζήτηση είτε μπορεί να βάλουν την Πάολα να τραγουδήσει το «Σ’ ακολουθώ», οπότε το μάτι –κι ιδιαίτερα το αυτί- του τηλεθεατή γίνεται γαρίδα, είτε να αρχίσουν να παίζουν… τζένκα με αντικείμενα από το σπίτι, είτε να βάζουν στοίχημα για το αν ο Σταρόβας θα κάνει γυμνός το γύρο του τηλεοπτικού σπιτιού τους.

Στο πλαίσιο της διαφοροποίησης από τη συνηθισμένη τακτική «βάζω τον καλεσμένο και τον ρωτάω… ό,τι θέλει» προσπάθησαν να ξεφύγουν καλώντας σε κάθε εκπομπή δύο διαφορετικού ύφους και τρόπου επαγγελματικής πορείας, καλεσμένους. Και ναι μεν οι ερωτήσεις δεν ήταν ούτε… δημοσιοσχετίστηκες σε βαθμό που να σου θυμίζουν «μία από τα ίδια», ούτε και προσβλητικές μόνο και μόνο για να «δημιουργήσουν θέμα», αλλά από την άλλη δεν τόλμησαν να τους φέρνουν αντιμέτωπους στο «σπίτι» τους και όταν φεύγει ο ένας να έρχεται ο άλλος. Το θέμα, η δυσκολία βέβαια σε αυτό είναι κατά πόσο θα τολμήσουν αυτοί οι «διαφορετικής προσωπικότητας» καλεσμένοι να συναντηθούν, αλλά αυτό ίσως να το καταφέρουν σιγά σιγά, όταν κι οι καλεσμένοι θα τολμήσουν! Πάντως Γρηγόρης, Μαρία και Δημήτρης με την άδεια του ΑΝΤ1 βεβαίως βεβαίως, τόλμησαν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο, το «πρωινάδικο στιλ» στη βραδινή ζώνη με σκετσάκια και θεατρική διάθεση και αυτό το πείραμα φαίνεται ότι πετυχαίνει. Στα συν της εκπομπής επίσης πρέπει να αναφέρω και τη… σουρεαλιστική συνέντευξη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Θεό Διόνυσο που υποδύθηκε ο Δημήτρης Σταρόβας. Βέβαια θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο σενάριο, αλλά αυτό είναι κάτι που είτε θα βρεθεί στο δρόμο, είτε μία ακόμα ωραία ιδέα θα μείνει ημιτελής και… προχειροφτιαγμένη. Σίγουρα πάντως τα «Καρντάσιανς» φαίνεται να έχουν τη διάθεση, την όρεξη και κυρίως τις ικανότητες για να κάνουν το «σπίτι» τους στέκι των τηλεθεατών. Η πορεία τους θα δείξει και θα αποδείξει αν θα τα καταφέρουν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε