Media

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Νομίζουν ότι κάτι πέτυχαν και μετά από ένα πρόσκαιρο χιτάκι εξαφανίζονται

“Το ελληνικό τραγούδι έχει ευτελιστεί με την εξαφάνιση της δισκογραφίας και γι’ αυτό δεν φτιάχνονται πια μεγάλες καριέρες και παραμένουν στην πρώτη γραμμή ονόματα που πρόλαβαν την εποχή της αληθινής επιτυχίας, όπως η Θεοδωρίδου, ο Πλούταρχος, η Βίσση, ο Ρέμος, η Βανδή” δήλωσε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος έδωσε συνέντευξη στο Λοιπόν και στον Παναγιώτη Βαζαίο και μίλησε για τα μουσικά δρώμενα στην χώρα μας και τους καλλιτέχνες σήμερα.

Έχεις πει την άποψη σου για ουκ ολίγους καλλιτέχνες στο μουσικό πεντάγραμμο (Josephine, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαζωνάκης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη κ.τ.λ). Αρκετοί από αυτούς, όμως «εισβάλλουν» συχνά στις τάσεις του Youtube και τα κομμάτια τους γίνονται, εκ των πραγμάτων, μεγάλα σουξέ. Τελικά, τι ξεχωρίζει ο κόσμος σε αυτούς, σύμφωνα με την άποψή σου, και γίνονται επιτυχημένοι και εμπορικοί καλλιτέχνες;

Για όσους έχουμε ζήσει τις σπουδαίες εποχές της δισκογραφίας όπου σουξέ σήμαινε τραγούδι που έκανε τον κόσμο να αγοράσει ένα ολόκληρο cd, επιτυχία σήμαινε χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και κέντρα που γέμιζαν 4-5 μέρες την εβδομάδα, όλα αυτά με τις «τάσεις του Youtube», τα views κλπ όχι μόνο δεν είναι «εκ των πραγμάτων σουξέ» αλλά είναι τις περισσότερες φορές ένα θλιβερό virtual reality.

Είναι τόσο αμφισβητήσιμα όλα αυτά τα «δωρεάν» μπροστά στα χιλιάδες cd και τις πολυήμερες live εμφανίσεις καλλιτεχνών, που όχι μόνο δεν μου δημιουργούν θαυμασμό, αντιθέτως μου δημιουργούν λύπηση για όλους όσους μασάνε το παραμύθι και ειδικά για τους καλλιτέχνες που νομίζουν ότι κάτι πέτυχαν και μετά από ένα πρόσκαιρο χιτάκι εξαφανίζονται.

Το ελληνικό τραγούδι έχει ευτελιστεί με την εξαφάνιση της δισκογραφίας και γι’ αυτό δεν φτιάχνονται πια μεγάλες καριέρες και παραμένουν στην πρώτη γραμμή ονόματα που πρόλαβαν την εποχή της αληθινής επιτυχίας, όπως η Θεοδωρίδου, ο Πλούταρχος, η Βίσση, ο Ρέμος, η Βανδή.

Άντε και κάποιοι μεταγενέστεροι όπως ο Οικονομόπουλος, ο Βέρτης, ο Αργυρός, αλλά και αυτοί είχαν προλάβει να τεσταριστούν και να αποκτήσουν κοινό την εποχή που ο θαυμαστής αγόραζε cd άρα ήταν όντως θαυμαστής κι όχι κάποιος που άκουσε ένα τραγούδι ίσως από περιέργεια ή και για πλάκα στο youtube.

Επομένως, εμένα ειδικά πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να με κάνει να τον θαυμάσω κι αν είναι μέτριος ή κακός καλλιτέχνης θεωρώ και υποχρέωσή μου να το πω στον κόσμο, ως άνθρωπος που έχει πάνω από τρεις δεκαετίες στον χώρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Media: Περισσότερα άρθρα
Η φαντασμαγορική βραδιά του μεγάλου τελικού του The Voice - Οι αγκαλιές των coaches και τα στατιστικά του Γιώργου Καπουτζίδη
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ανέλαβε να «πειράξει» ελαφρώς τους τέσσερις κριτές, ενώ για το 2025, φρόντισε να βγάλει ορισμένα στατιστικά
The Voice
Την Κυριακή η παρουσίαση των 28 υποψήφιων συμμετοχών για την φετινή Eurovision στην εκπομπή «Sing for Greece»
Στις 4 Ιανουαρίου, από τις 19:00 έως τις 22:00, μας συστήνονται καλλιτέχνες και οι ιστορίες πίσω από τις συμμετοχές, σε μια εκπομπή γεμάτη μουσική, συνεντεύξεις, backstage στιγμές και πολλές εκπλήξεις
Eurovision
Θανάσης Πάτρας για Κατερίνα Καινούργιου – Μαίρη Συνατσάκη: «Αφορά αυτές τις δύο, ας το έλυναν μεταξύ τους»
«Δεν μπορεί να λέμε ότι οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, θεωρήσει ότι είναι έτοιμος να πει κάτι, δικαιούται να το πει για οτιδήποτε άλλο και δεν δικαιούται να το πει τώρα η Μαίρη για την Κατερίνα» λέει ο Θανάσης Πάτρας
Θανάσης Πάτρας