Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «ευχαριστώ» του Αντώνη Κανάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα οι «Ράδιο Αρβύλα» θα ρίξουν τίτλους τέλους για τη φετινή σεζόν μετά από μία ακόμα πολύ πετυχημένη πορεία στους πίνακες τηλεθέασης, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές τον Οκτώβριο.

Εκτός όμως από την ανταπόκριση των τηλεθεατών για την εκπομπή θετική είναι και η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού για το άλλο «δημιούργημα» του Αντώνη Κανάκη, το βιβλίο του «Μπαμπά… (μια κανονική ημέρα)», με το οποίο «αποχαιρέτησε» τον πατέρα του.

Μετά από έναν περίπου χρόνο από την κυκλοφορία του οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ προχώρησαν στην 5η έκδοσή του και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι τα έσοδα των πωλήσεων, τόσο από τον συγγραφέα, όσο και από τον Εκδοτικό Οίκο διατίθενται στο ορφανοτροφείο «Άγιος Στυλιανός».

Στο εισαγωγικό σημείωμά του μάλιστα ο Αντώνης Κανάκης επισημαίνει ότι «Αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό, κείμενο, που περιγράφει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αντιδράσεις, τα γεγονότα, είκοσι περίπου συγκεκριμένων ημερών.

Τις είκοσι αυτές ήμερες αυτά έζησα, αυτά ένιωσα, αυτά σκέφτηκα, αυτά φώναξα, αυτά έκανα.
Το κείμενο αυτό γράφτηκε αυθόρμητα, άμεσα, ασταμάτητα. Γράφτηκε μόνο του, μέσα σε τέσσερις περίπου ήμερες, όταν συνέβη ό,τι συνέβη. Έκτος από τις εκ των υστερών ορθογραφικές διορθώσεις, ούτε μια λέξη δεν άλλαξε από την αρχική άμεση-αυτόματη καταγραφή. Δεν σουλουπώθηκε στη συνέχεια, δεν στρογγύλεψε, δεν δουλεύτηκε το περιεχόμενο ή οι διατυπώσεις. Έμεινε έτσι, ακατέργαστο και ωμό.

Το κείμενο αυτό είναι μια αντίδραση, μια ανάγκη, ένα καταφύγιο, μια ενέργεια που δεν την αποφάσισα εγώ. Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Το κείμενο αυτό εύχομαι να μην είχε γραφτεί πότε.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε από εμένα για τον Μπαμπά μου, από μένα για μένα, αλλά και για όλους τους Μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις Μαμάδες-συντρόφους, για όλες τις κόρες…

Για τους ιερούς αυτούς δεσμούς…»!

 

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι οι συνολικές πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει σχεδόν τα 12.000 αντίτυπα, ενώ πολύ υψηλές είναι και οι πωλήσεις της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου, που κυκλοφορεί και σε e-book. Λογικό λοιπόν που τόσο ο Αντώνης Κανάκης όσο και οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ είναι ευχαριστημένοι με τη θετική ανταπόκριση των πολιτών αφού με την αγορά του βιβλίου συνεχίζεται η συγκέντρωση χρημάτων για το ορφανοτροφείο «Άγιος Στυλιανός».

 

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε