Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Μαρία Δαμανάκη στο δ.σ. της Λάμψα, ιδιοκτήτριας της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Η Μαρία Δαμανάκη στο δ.σ. της Λάμψα, ιδιοκτήτριας της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Με πρόεδρο την Χλόη Λασκαρίδη, τη συμμετοχή ικανών στελεχών από τον τουριστικό και χρηματοοικονομικό τομέα και της Μαρίας Δαμανάκη από την πολιτική σκηνή, συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκονται μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, προς τις Αρχές του Χρηματιστηρίου, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Λάμψα και η σύνθεση έχει ως εξής: Χλόη Λασκαρίδη Πρόεδρος, Αναστάσιος Χωμενίδης Διευθύνων Σύμβουλος και Νικόλαος Νανόπουλος, Αντιπρόεδρος. Μη εκτελεστικά μέλη ορίστηκαν οι εξής: Τόμας Μίλλερ,  Βασίλειος Θεοχαράκης, Σουζάνα Λασκαρίδη-Ντουλάκη, Γεώργιος Γαλανάκις, Μαρία Δαμανάκη, Τιμόθεος Ανανιάδης και Κατερίνα Καρατζά. 

Τα βιογραφικά

Η εμπειρία των νέων μελών που απαρτίζουν το δ.σ. είναι μεγάλη:

Η Χ.Μ. Λασκαρίδη σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και στην συνέχεια έκανε 2 μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, ένα σε War Studies στο King’s College και ένα σε HR στο London School of Economics. Εκτελεί καθήκοντα Διευθύντριας Εταιρικής Ανάπτυξης στην Λάμψα Α.Ε. από το 2008.

Ο κ. Χωμενίδης, είναι πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και Διδάκτωρ της ECOLE NATIONALE DES PONTS ET CHAUSSEES στο Παρίσι με εξειδίκευση στις υποδομές και τις μεγάλες επενδύσεις. Από το 2004 είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επενδύσεων με έμφαση στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Θεοχαράκης πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Θεοχαράκη με σημαντική παρουσία στην εμπορία αυτοκινήτων, στην ναυτιλία και στον κατασκευαστικό τομέα

Η κ. Δαμανάκη, πρώτη γυναίκα πρόεδρος ελληνικού πολιτικού κόμματος, εργάζεται ως Ειδικός σύμβουλος στη SYSTEMIQ (Λονδίνο) το Paradise Foundation (Κίνα) και το Rockefeller Brothers Foundation (ΗΠΑ). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Prince Albert II of Monaco Foundation, Oceanographic Institute (Moνακό), Marine Regions Forum (Βερολίνο), Marine Stewardship Council (MSC) (Λονδίνο), Friends of Ocean Action (World Economic Forum).

Ο κ. Νανόπουλος έχει παρουσία στον χώρο των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών υπηρεσιών για πάνω από 35 χρόνια. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας του Τραπεζικού Ομίλου Λάτση που μετονομάστηκε σε Eurobank. Σήμερα είναι Πρόεδρος της DIORAMA Investment Sicar, S.A. (Luxem-bourg), ενώ, ασχολείται με την νεανική επιχειρηματικότητα και συμμετέχει στο Αdvisory Board του ΕGG (Enter Grow Go), εκκολαπτήριο νεοφυών επιχειρήσεων της Eurobank.

Ο κ. Τ. Ανανιάδης, για πολλά χρόνια κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή στα Ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George, με την καριέρα του να είναι ισομερώς κατανεμημένη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, έχοντας εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια σε κάθε χώρα.

Η Σ. Λασκαρίδη- Ντουλάκη σπούδασε Καλές Τέχνες, Επικοινωνία της Τέχνης και ναυτιλιακά, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και από το 2007 εργάζεται στην εταιρεία Laskaridis Shipping Co. και Lavinia Corp όπου ασχολείται με όλους τους τομείς της καθημερινής διαχείρισης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Hellenic War Risks Association και του United Kingdom Defence Club.  Είναι επίσης Γενική Γραμματέας και Ταμίας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη από ιδρύσεως του.  

Η κ. Καρατζά είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LLM) από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης  με πολλές διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό της.  Ανήκει στο δυναμικό της δικηγορικής εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες.

Ο κ. Μίλερ σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Michigan και έλαβε Ph.D. στις διεθνείς σχέσεις από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Πρώην Διπλωμάτης καριέρας του State Department, περιλαμβανομένων και θητειών με καθήκοντα Πρέσβη στην Ελλάδα και την Κροατία. Σήμερα είναι International Executive Director και CEO της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης «Plan».

Το ιστορικό ξενοδοχείο

Σχετικά με την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα, είναι μια ιστορική επιχείρηση, που η πορεία της ξεκίνησε όταν οι Στάθης Λάμψας και Σάββας Κέντρος δημιούργησαν το 1878 το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», με σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν.  Με το πέρασμα των χρόνων το ξενοδοχείο άλλαξε «χέρια», διατηρώντας ωστόσο αναλλοίωτη τη φήμη του σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η τελευταία μετοχική αλλαγή, ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, όταν η οικογένεια Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη απέκτησε τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο καθώς και την πλήρη διαχειριστική ευθύνη της «Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ», με στόχο να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά και να μεγιστοποιήσει τη συμβολή της, στην Εθνική Οικονομία και στην προβολή της εικόνας της χώρας ως κορυφαίου ποιοτικού προορισμού, παγκοσμίως.

Σήμερα, η στρατηγική της Λάμψα, εκτός από την παραμονή της «Μεγάλης Βρεταννίας» στην κορυφή των ξενοδοχείων πολυτελείας, εστιάζει και στην προώθηση κι ενίσχυση της θέσης που έχουν τα άλλα ξενοδοχεία του ομίλου, το «King George», «Hyatt Regency» και «Mercure Excelsior» στο Βελιγράδι, καθώς και στην προώθηση του πολυτελούς θέρετρου «Sheraton Rhodes Resort» στην Ρόδο.  Βασικός πυρήνας της στρατηγικής της επίσης, αποτελεί η επέκταση του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών με ποιοτικά και καινοτόμα προγράμματα φιλοξενίας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις