Αγορές

Ανέκαμψε το Bitcoin τον Απρίλιο – Ισχυρά κέρδη μετά τη «βουτιά» του Φεβρουαρίου λόγω του πολέμου στο Ιράν

Καθαρές εισροές περίπου 2,5 δισ. δολάρια τον μήνα Απρίλιο

Το Bitcoin, αν και καταγράφει πτώση στις συναλλαγές της Δευτέρας (27.4.2026), κλείνει τον Απρίλιο πλησιάζοντας στην πρώτη μηνιαία διψήφια άνοδο από τον Μάϊο του 2025. 

Με φόντο τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στον Ιράν, το Bitcoin καταγράφει έντονες διακυμάνσεις διολισθαίνοντας στην αρχή της εβδομάδας ελαφρώς κάτω από τα 78.000 δολάρια έχοντας νωρίτερα αναρριχηθεί μια ανάσα από τα 79.500 δολάρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιανουαρίου, όταν το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε σημειώσει άνοδο πάνω από τα 80.000 δολάρια.

Το πρωί της Δευτέρας το Bitcoin σημειώνει μηνιαία άνοδο πάνω από 12% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Μετά το ιστορικό υψηλό του το φθινόπωρο του 2025, όταν έφτασε τα 126.000 δολάρια, τον Ιανουάριο του 2026 κινήθηκε μεταξύ 60.000 και 67.000 δολαρίων για να αρχίσει να ανεβαίνει πάλι από τον Μάρτιο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg, το Bitcoin κινείται σταδιακά ξανά προς το όριο των 80.000 δολαρίων στις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς ενισχύεται η ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές. Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε να καταγράφει άνοδο 16% μέσα στον Απρίλιο, γεγονός που το φέρνει κοντά στην πρώτη μηνιαία διψήφια άνοδό του από τον Μάιο του 2025.

Ενδεικτικό είναι πως η Strategy, εταιρεία με ηγετική παρουσία και σημαντική έκθεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχει αγοράσει Bitcoin αξίας 3,9 δισ. δολαρίων μέσα στον μήνα, προβαίνοντας στη μεγαλύτερη μηνιαία αγορά των τελευταίων δώδεκα μηνών.

Μετά την πτώση των crypto κάποιοι επενδυτές είδαν ευκαιρία. Ας σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο, το Bitcoin είχε υποχωρήσει κατά περίπου 20%, λόγω της έναρξης του πολέμου στο Ιράν.

Την ίδια στιγμή, ανακάμπτει τον Απρίλιο και η ζήτηση ETFs του Bitcoin που είναι εισηγμένα στις ΗΠΑ (χρηματιστηριακά funds που αγοράζουν και κρατούν πραγματικό Bitcoin και μετά εκδίδουν μετοχές που μπορεί να αγοράσει κάποιος από χρηματιστή).

Οι καθαρές εισροές για τον μήνα Απρίλιο έχουν φτάσει περίπου τα 2,5 δισ. δολάρια, με την επίδοση αυτή να οδεύει προς το να ξεπεράσει κατά πολύ τα επίπεδα του Μαρτίου. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αγορές
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αγορές: Περισσότερα άρθρα
Πιέσεις και νευρικότητα στο ΧΑ με βουτιά της ΔΕΗ – Στο κόκκινο η Ευρώπη ενώ επιφυλακτική είναι η Wall Street
Με αρνητικά πρόσημα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ Nasdaq και S&P 500 σημειώνουν άνοδο χάρη στην ανάκαμψη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου
Trading screen financial data in red. Sell-off. Selective focus. Focus is appx central. Heavy selling.
Το πετρέλαιο συνεχίζει πάνω από τα 100 δολάρια – Η αγορά ανησυχεί για το αδιέξοδο στις ειρηνευτικές επαφές και τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ
Τον τόνο στην αγορά δίνουν οι αναρτήσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ο ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμένων
A general view of the PCK refinery, a crude oil processing facility supplying gasoline, jet fuel, diesel and fuel oil, in Schwedt/Oder, Germany, March 31, 2026. REUTERS/Lisi Niesner