Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανακάμπτει η Wall Street – Ήπια πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά τις εξελίξεις με τη Silicon Valley Bank

Ανακάμπτει η Wall Street – Ήπια πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά τις εξελίξεις με τη Silicon Valley Bank

Ανοδικά συνεχίζει η Wall Street προσφέροντας ανάσες ανακούφισης, αν και παραμένει η ανησυχία για τις τράπεζες, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Συγκεκριμένα, οι τρεις βασικοί δείκτες κινούνταν ανοδικά στις 18.55 ώρα Ελλάδος. Ο Dow Jones παρουσίαζε άνοδο 0,16%, ο τεχνολογικός Nasdaq ήταν στο +0,96%, με κέρδος 104 μονάδων ενώ ο S&P είχε οριακή άνοδο 0,01% αν και οι μετοχές κάποιων αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών «ταλαιπωρούνται»…

Σύμφωνα με την Goldman Sachs η FED θα αποφύγει μία νέα αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο. 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάντως διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές.

Όσο για το ελληνικό χρηματιστήριο, έκλεισε με ήπια πτώση καθώς οι μεγάλες αρχικές απώλειες περιορίστηκαν σημαντικά προς το κλείσιμο της αγοράς, μετά και το θετικό άνοιγμα της Wall Street.

Αρχικά οι πιέσεις ήταν έντονες με την αγορά να καταγράφει πτώση που προσέγγισε το 3%, εν μέσω έντονης πτωτικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο των εξελίξεων που πυροδότησε η πτώχευση της Silicon Valley Bank. Σε θετικό έδαφος έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης, με τη μετοχή της Εθνικής να καταγράφει υψηλά κέρδη.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.049,55 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,64%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.025,17 μονάδες (-2,94%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 152,62 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 65.113.121 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,63%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,69%.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις