Διεθνή

Ιfo: Προβλέψεις για μείωση 6,4% στις ευρωπαϊκές επενδύσεις σε νέες κατοικίες έως το 2026

Μείωση 6,4% στις επενδύσεις για νέα κτίρια πανευρωπαϊκά το 2026 σε σχέση με το 2023 προβλέπει το γερμανικό think tank Ifo σήμερα (20.02.24).

H πρόβλεψη αυτή βασίζεται σε εκτιμήσεις  της ερευνητικής ομάδας Euroconstruct (σ.σ. δεν ερευνά την αγορά ακινήτων της Ελλάδας), μέλος της οποίας είναι το Ινστιτούτο Ifo. Οι δαπάνες για συντήρηση και ανακαίνιση κατοικιών θα μειωθούν μόνο κατά 1,2% έως το 2026.

Στην Ευρώπη, ο αριθμός των αποπερατωμένων διαμερισμάτων θα ανέλθει επομένως μόνο σε καλά 1,5 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2026 – μια πτώση της τάξης του 13% σε σύγκριση με το 2023.

 Για τη Γερμανία αναμένεται μείωση της τάξης του 35%. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη Σουηδία με πτώση 47%.

Η Γαλλία (μείον 22%) και η Δανία (μείον 19%) ακολουθούν στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα του Ifo, Ludwig Dorffmeister, οι λόγοι είναι το έντονα αυξημένο κόστος κατασκευής, τα ακριβότερα δάνεια και τα λιγότερα οικονομικά περιθώρια ελιγμών για τα ιδιωτικά νοικοκυριά.

Η κατάσταση φαίνεται καλύτερη στην Ιρλανδία με αύξηση 16% σε σχέση με το 2023. Στη Σλοβακία το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 14% και στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 12%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Μάριο Ντράγκι: Η αδράνεια δεν απειλεί μόνο την ανταγωνιστικότητά μας, αλλά και την κυριαρχία μας
Να «δράσουμε από κοινού και χρειαζόμαστε περισσότερη ταχύτητα», και ανάγκη για «μια διαφορετική πορεία που απαιτεί νέα ταχύτητα, κλίμακα και ένταση», επεσήμανε ο Ντράγκι
Μάριο Ντράγκι 2
Γιατί οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα ναυπηγικό «Περλ Χάρμπορ» από την Κίνα
Θα έπρεπε να κατασκευάζονται 2,3 έως 2,5 επιθετικά υποβρύχια ετησίως για να καλυφθούν οι ανάγκες των ΗΠΑ, αντ' αυτού, οι ΗΠΑ έχουν περιοριστεί στην κατασκευή 1,2 επιθετικών υποβρυχίων ετησίως
Σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ