Οικονομία

Ιστορικά χαμηλά επίπεδα για τα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις στα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα.

Τα ελληνικά και τα ιταλικά ομόλογα έπεσαν καθώςοι επενδυτές χαιρέτισαν τις αξιολογήσεις του οίκου Moody’s για το αξιόχρεό τους και η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ενίσχυσε το κλίμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 0,747% μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον Moody’s την Παρασκευή στη βαθμίδα Ba3 από Β1 και τη διατήρηση σταθερών των προοπτικών του.

Η απόδοση των ιταλικών κρατικών τίτλων μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 0,572%, με τις τιμές τους να ενισχύονται από την επιβεβαίωση του αξιόχρεου της Ιταλίας από τον Moody’s στη βαθμίδα Baa3 με σταθερές προοπτικές.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης μειώθηκαν γενικότερα, μία ένδειξη ότι οι επενδυτές ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο και ότι ανακουφίστηκαν από το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ μετά την αβεβαιότητα της περασμένης εβδομάδας.

Οι αποδόσεις των ισπανικών τίτλων μειώθηκαν 2 με 3 μονάδες βάσης, όπως και των πορτογαλικών, με τα τελευταία να κινείται προς αρνητικό έδαφος. Με λίγα σημαντικά οικονομικά στοιχεία να ανακοινώνονται σήμερα, οι αναλυτές αναμένουν μία ήσυχη συνεδρίαση για τα ομόλογα του πυρήνα της Ευρωζώνης, με τους γερμανικούς τίτλους να παραμένουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Εντολή για εντατικούς ελέγχους στα σούπερ μάρκετ – Μείωση των τιμών σε 1.000 κωδικούς
Ο Υπουργός δήλωσε ότι «Έχουμε πολλές καταγγελίες, γι’ αυτό και έδωσα εντολή για εντατικούς ελέγχους στα σούπερ μάρκετ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες»
Τάκης Θεοδωρικάκος 1
ΔΕΗ: Προχωρά η κατασκευή μονάδας ΣΗΘΥΑ για τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας
Το έργο ΣΗΘΥΑ περιλαμβάνει την εγκατάσταση 17 μηχανών εσωτερικής καύσης με καύσιμο φυσικό αέριο, που μπορούν να λειτουργούν και με μείγμα φυσικού αερίου και υδρογόνου χωρίς να επηρεαστεί ο βαθμός απόδοσής τους
O Γεώργιος Στάσσης 1
Η Τουρκία καταργεί τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ενόψει συνόδου στον Λευκό Οίκο
Οι πρόσθετοι δασμοί που είχε επιβάλλει η Τουρκία αφορούσαν μια σειρά αγαθών, από αυτοκίνητα μέχρι ουίσκι, και εισήχθησαν αφότου οι ΗΠΑ επέβαλαν παρόμοιους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και αλουμίνιο
Containers