Οικονομία

Κι άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Επεκτείνονται από το υπουργείο Οικονομικών και για όσους κάνουν αιτήσεις έως τις 31/12. Η ανάγκη για έσοδα είναι τεράστια...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H σημαντική υστέρηση εσόδων αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να επεκτείνει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στις προσαυξήσεις για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και σε όσους κάνουν αίτηση ώς τις 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Βήμα, το πρόγραμμα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έληγε στις 29 Οκτωβρίου. Όσοι εντάχθηκαν σε αυτό εγκαίρως γλίτωσαν τις προσαυξήσεις ώς 100%, ανάλογα με τις δόσεις που επέλεξαν να πληρώσουν.

Για όσους δεν εντάχθηκαν ώς το τέλος Οκτωβρίου υπάρχει η πρόνοια ένταξης οποτεδήποτε στο πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι την ημέρα ένταξης σε αυτό θα πληρώσουν εφάπαξ τις δόσεις που έπρεπε να είχαν καταβάλει αν εντάσσονταν στη ρύθμιση ώς τέλος Οκτωβρίου.

Τώρα, με τη νέα ρύθμιση που θα εξαγγελθεί τις επόμενες ημέρες, όποιος ενταχθεί εκπρόθεσμα θα έχει έκπτωση ως 100% και στις προσαυξήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος οφειλέτης εξοφλεί την οφειλή σε δύο-τρεις μηνιαίες δόσεις απαλλάσσεται από το 95% των προσαυξήσεων, με ελάχιστη δόση τα 300 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Όφελος 714 εκατ. ευρώ για καταναλωτές και οικονομία από τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ελλάδα
Μελέτη της Κομισιόν έδειξε τα οφέλη από την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού, με τις παρεμβάσεις των αρχών της ΕΕ να αποφέρουν έως 29,7 δισ. ευρώ ετησίως
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού