Οικονομία

Reuters: Καλύτερα από τις προσδοκίες τα αποτελέσματα για τις ελληνικές τράπεζες

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters πως τα αποτελέσματα που θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες στα τεστ αντοχής (stress tests) θα είναι κάτω από τα όρια των προβλέψεων.

”Τα αποτελέσματα των stress tests που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα είναι καλύτερα των προσδοκιών” δήλωσε ανώνυμα στο διεθνές πρακτορείο αξιωματούχος από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Μόνο τυχαίος δεν είναι ο χρόνος της συγκεκριμένης διαρροής. Γιατί το δημοσίευμα του Reuters εμφανίζεται την ώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντμπρόβσκις, με κυριότερο θέμα στην ατζέντα του την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Όλα πάντως θα έχουν ξεκαθαρίσει το προσεχές Σάββατο καθώς η ΕΚΤ θα ανακοινώσει στις 11.30 το πρωί τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζονται οι διασταυρωτικοί έλεγχοι οχημάτων – Νέα ειδοποιητήρια για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)
Οχήματα
Eπίδομα Θέρμανσης: Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι ημερομηνίες καταβολής
Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, και βιομάζας ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης ή ηλεκτρική ενέργεια
Woman adjusting temperature on heating radiator, Energy crisis concept in Europe, Rising costs in private households for gas bill due to inflation and war