Κυριακή, 3 Μαρ.
15oC Αθήνα

Την Πέμπτη ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το 10% της Helleniq Energy

Την Πέμπτη ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το 10% της Helleniq Energy

Την Πέμπτη θα ανοίξει, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση του 10% της Helleniq Energy. Όπως είναι γνωστό, ο όμιλος Λάτση μέσω της Paneuropean Oil & Industrial Holdings θα διαθέσει το 6% από το 45,47% που διαθέτει σήμερα, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα διαθέσει το 4% από το 35,477% που ελέγχει σήμερα. Η διαδικασία εξακρίβωσης του πιθανού ενδιαφέροντος των επενδυτών είναι ήδη σε εξέλιξη.

Χθες το βράδυ (04.12.23) ψηφίστηκε και η τροπολογία που δίνει στη δυνατότητα να προχωρήσει η μετοχοποίηση της Helleniq Energy και – στις αρχές του 2024 – η είσοδος του Διεθνή Αερολιμένα (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο, χωρίς να προηγηθεί έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως απαιτείται σε άλλες συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ.

Η τροπολογία προβλέπει εξαίρεση τέτοιων συναλλαγών από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ «δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις ως προς τις ανωτέρω συναλλαγές, παρά μόνο για βαρεία αμέλεια και δόλο.

Η διάταξη αυτή δεν απαλλάσσει τους ανωτέρω από τυχόν ευθύνη τους έναντι του Ταμείου».

Με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής της Helleniq Energy, η διάθεση του 10% θα φέρει στα ταμεία των δύο βασικών μετόχων συνολικά έσοδα γύρω στα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμβουλοι για τη διάθεση των μετοχών είναι οι Goldman Sachs και J.P. Morgan. Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν πως είναι πιθανή η διάθεση μεγαλύτερου ποσοστού αν υπάρξει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις