Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Βουτιά στα χρηματιστήρια – Κόκκινος ο δείκτης στην Αθήνα

Βουτιά στα χρηματιστήρια – Κόκκινος ο δείκτης στην Αθήνα

Η “βουτιά” στη Wall Street επηρεάζει και την Ευρώπη με τους κυριώτερους δείκτες να σημειώνουν πτώση. Την ίδια ώρα η Αθήνα ακολουθεί με πτώση στον γενικό δείκτη και σκαμπανεβάσματα στις μετοχές των τραπεζών.

Στη χρηματιστήριο και με τζίρο στα 4,8 εκατομμύρια, δέκα λεπτά μετά τις έντεκα, ο γενικός δείκτης κατέγραφε πτώση 0,52% και διαμορφωνόταν στις 653,57 μονάδες.

Νωρίτερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου, με τον γερμανικό DAX, τον γαλλικό CAC 40 και τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρούν κατά 1,3%.
Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,7%.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler, Volkswagen και BMW σημείωσαν πτώση 0,5% έως 0,8%, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν το σχετικά θετικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, από τη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών του κλάδου στον Λευκό Οίκο.
Ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν τις επενδύσεις στις ΗΠΑ, κάτι που τα στελέχη δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κάνουν αλλά δεν θα είναι σε θέση να το πράξουν εάν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της για επιβολή δασμών. Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου, που ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι επίκεινται άμεσα οι δασμοί στα αυτοκίνητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις