Οικονομία

Χάνονται εκατομμύρια ευρώ για τους άνεργους

Πετάμε λεφτά από το παράθυρο. Αυτή είναι η μόνη διαπίστωση που μπορεί να κάνει κανείς βλέποντας τις ενισχύσεις που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που η χώρα μας όχι απλά δεν διεκδικεί αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μόνο μια αίτηση σε σχέση με τις δεκάδες που έχουν καταθέσει ακόμη και οι πιο πλούσιες του ευρωπαϊκού βορρά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έκθεση του Ταμείου της Ε.Ε. για την Προσαρμογή στην Παγκοσμιοποίηση είναι ενδεικτική. Τα επτά τελευταία χρόνια η χώρα μας από τα χρήματα που διατίθενται έχει λάβει μόλις 2,9 εκατομμύρια για την ενίσχυση των 642 απολυμένων της εταιρείας aldi. Αντίθετα χώρες όπως η Ιταλία ή η Ισπανία έχουν καταθέσει 13 και 18 αιτήσεις αντίστοιχα, ενώ ακόμη και πλούσιες χώρες του βορρά όπως η Δανία για την ενίσχυση των ανέργων της έχει καταθέσει περισσότερες από δέκα αιτήσεις λαμβάνοντας σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα τεκμήρια για τους αυτοαπασχολούμενους – Ποιούς καίει το περιουσιολόγιο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδες για πτώση τιμών σε βενζίνη και ντίζελ μετά τη βουτιά του Brent και τη νέα επιδότηση – Τι θα φανεί στην αντλία
Η νέα επιδότηση μειώνει άμεσα το κόστος του ντίζελ τον Αύγουστο, ενώ η πτώση 6% του πετρελαίου δημιουργεί προσδοκίες για σταδιακή αποκλιμάκωση και στη βενζίνη
Pumps at a petrol station in the North East of England. Image taken during a cost of living crisis.