Χρηστικά

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα ελεγχθούν 1.000 περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων που αποκαλύφθηκαν

Συνέχιση των απαραίτητων ελέγχων ώστε να αποκαλυφθούν όλα τα κυκλώματα που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή και την αγορά υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Δεν θα κάνουμε πίσω γιατί έχουμε δεσμευθεί στους Έλληνες κτηνοτρόφους και γεωργούς ότι οι ενισχύσεις πρέπει να δίνονται στην ώρα τους και σωστά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με διαφάνεια και με συνέπεια, αλλά κυρίως σε αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός.

Υπογράμμισε ότι όλες οι περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εντοπίσθηκαν από τις διωκτικές αρχές θα ελεγχθούν μια προς μια.

Πρόκειται για 1.000 περιπτώσεις που αφορούν σε υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία και ήδη από τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει υπάρχουν τέσσερις προφυλακίσεις.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για περίπτωση που χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση. Όλα αυτά είναι προϊόν της αποφασιστικής πρωτοβουλίας που ακολούθησε το ΥΠΑΑΤ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίσουμε. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά».

Τόνισε επίσης, ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν επιβληθεί πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ για διάφορες παραβάσεις ενώ σημείωσε ότι γίνεται έλεγχος σε 167 «ξεχασμένες» υποθέσεις.

Τέλος, επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών θα έρθει στη Βουλή το νέο κυρωτικό πλαίσιο για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ για να γίνει νόμος του κράτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
6,6 δισ. ευρώ οι φορολογικές υποχρεώσεις του Οκτωβρίου – Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στο επίκεντρο
Ο προϋπολογισμός προβλέπει εισπράξεις 6,6 δισ. ευρώ, από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, ενώ συνολικά στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου αναμένονται έσοδα τουλάχιστον 18,7 δισ. ευρώ
Euro coins. Euro money. Euro currency.Coins stacked on each other in different positions.
Πρατήρια: Αυτά είναι τα πρόστιμα για μη συμμετοχή στο Μητρώο Δεξαμενών και Εγκαταστάσεων Πωλητών Πετρελαίου Θέρμανσης
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή Μητρώου τέθηκε σε λειτουργία από το Δεκέμβριο του 2024 και οι κάτοχοι άδειας λειτουργίας πρατηρίου δημοσίας χρήσης, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και εγκαταστάτες συστημάτων εισροών-εκροών
Θέσεις γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου
Τσάπαλος (ΥΠΟΙΚ) για σχολάζουσες κληρονομιές: «Σε 15 μήνες το πολύ η εκκαθάριση αντί για 10 έτη που χρειαζόμασταν μέχρι τώρα»
Τι αλλάζει στις σχολάζουσες κληρονομιές και πώς θα αξιοποιήσει το Δημόσιο χιλιάδες ακίνητα, εξήγησε αναλυτικά ο εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος
Όμηρος Τσάπαλος
Eπεκτείνεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση σε όλες τις επιχειρήσεις από το 2026
την επόμενη χρονιά θα γίνουν τουλάχιστον 9 παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, με αιχμή την φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων και την επέκταση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης σε όλη την αγορά
Close Up Of Woman Using Laptop