Χρηστικά

Χατζηδάκης: Θα συμμορφωθούμε με την κοινοτική οδηγία για το ΦΠΑ – Προτεραιότητα μας η μείωση των άμεσων φόρων

Υπάρχει ένα υποχρεωτικό και ένα δυνητικό πλαίσιο σε σχέση με τις παρεμβάσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν στο ΦΠΑ

«Προφανώς θα συμμορφωθούμε» με την κοινοτική οδηγία για το ΦΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα Πέμπτη (6.2.2025) στο Mega.

Είναι κάποια μέτρα τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία για την κοινωνία, ούτε για την κυβέρνηση, σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σε σχέση με την οδηγία για το ΦΠΑ. Ο υπουργός έκανε λόγο για κάποια δυνητικά μέτρα στο πλαίσιο της υιοθέτησης μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας για το ΦΠΑ.

Υπάρχει η παρεξήγηση πως η κυβέρνηση, μη συμμορφούμενη με την κοινοτική οδηγία, δεν μειώνει το ΦΠΑ, σημείωσε, συμπληρώνοντας πως, είναι θέμα μηνών, η προσαρμογή της Ελλάδας.

«Yπάρχει ένα πλαίσιο που είναι υποχρεωτικό και ένα άλλο δυνητικό», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος επισήμανε πως «κάνουμε μια στάθμιση, από τη μια μεριά βλέπουμε τις πιέσεις στην αγορά και από την άλλη τις πιέσεις στα έσοδα» και επισήμανε πως «προτεραιότητα μας φέτος είναι, ανεξάρτητα από την ενσωμάτωση της κοινοτικής η μείωση των άμεσων φόρων το 2025.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Η Nova αναβαθμίζει το 5G δίκτυο κινητής προσφέροντας ταχύτητες έως 1 Gbps και βελτιώνει την εμπειρία των συνδρομητών της με απεριόριστα δεδομένα
Με την υποστήριξη του επενδυτικού πλάνου ύψους 2 δισ. ευρώ της United Group, εκ των οποίων έχουν ήδη επενδυθεί 995 εκατ. ευρώ, η Nova ενισχύει τις ψηφιακές υποδομές και τη συνδεσιμότητα της χώρας
Η Nova αναβαθμίζει το 5G δίκτυο κινητής προσφέροντας ταχύτητες έως 1 Gbps και βελτιώνει την εμπειρία των συνδρομητών της με απεριόριστα δεδομένα