Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Το αβοκάντο βλάπτει σοβαρά την υγεία σε όσους το… κόβουν!

Το αβοκάντο βλάπτει σοβαρά την υγεία σε όσους το… κόβουν!

Το αβοκάντο μπορεί να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τα χέρια σας! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Τα αβοκάντο είναι επικίνδυνα, όχι για τον οργανισμό, αλλά για τα χέρια σας. Τι εννοούμε με αυτό; Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι προσπαθώντας να κόψουν το αβοκάντο, τραυματίζονται σοβαρά.

Κάθε εβδομάδα τα νοσοκομεία της Ευρώπης δέχονται κατά μέσο όρο, τέσσερα περαστικά με ανθρώπους που έχουν κόψει το χέρι τους την ώρα που πήγαν να κόψουν αβοκάντο. Τα μίντια εφιστούν την προσοχή, ενώ μάλιστα στο Youtube υπάρχουν βίντεο – tutorials, που δείχνουν πώς πρέπει να κόψετε σωστά το φρούτο δίχως να θέσετε σε κίνδυνο τα χέρια σας.

Δεν λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να υπάρχει αυτοκόλλητο πάνω στο αβοκάντο που να υπενθυμίζει στους καταναλωτές τον σωστό τρόπο κοψίματος. Γιατροί παροτρύνουν τους καταναλωτές να μην αφαιρούν τον καρπό του φρούτου με τη βοήθεια του μαχαιριού, αλλά με κουτάλι.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/culturacolectivaplus/videos/1992506364100150/

Κατά τ’ άλλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά. Τα λιπαρά που περιέχει το αβοκάντο είναι μονοακόρεστα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη χοληστερόλη και να είναι ευεργετικά για την καρδιαγγειακή λειτουργία. Περιέχει και πολυακόρεστα ω-6 λιπαρά, όπως το λινολεϊκό οξύ καθώς και 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Αποτελεί καλή πηγή καλίου, χάρη στο οποίο ρυθμίζεται η πίεση. Επιπλέον, περιέχει λουτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών. Οι βιταμίνες Α, Ε, Κ και C του έχουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Τέλος, είναι πηγή σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου και μαγγανίου.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις