Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Έκαναν μισή ώρα γυμναστική στα Ιμαλάια, έπαιξαν σκάκι στα 6.476 μέτρα και κατέρριψαν ρεκόρ Γκίνες

Έκαναν μισή ώρα γυμναστική στα Ιμαλάια, έπαιξαν σκάκι στα 6.476 μέτρα και κατέρριψαν ρεκόρ Γκίνες

Η ορειβασία στα Ιμαλάια αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και απαιτεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Κάποιοι όμως κατάφεραν στην κορυφή Μέρα, στο Νεπάλ, να κάνουν ακόμα και γυμναστική και έτσι να καταρρίψουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Ο λόγος για τον Tim Megginson, ο οποίος έχει γυμναστήριο στην Βρετανία και αποφάσισε να πάρει την ομάδα του και να πάνε στα Ιμαλάια. Έκαναν λοιπόν το μάθημα γυμναστικής στους σε ύψος 6.476 μέτρων, στην κορυφή Μέρα στο Νεπάλ, και έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες

Οι εννέα ορειβάτες από την Βρετανία έκαναν ανάβαση στα Ιμαλάια για εννέα ημέρες και την δέκατη έκαναν και την γυμναστική τους, ενώ κάποιοι έπαιξαν και μια παρτίδα… σκάκι. «Μείναμε στην κατασκήνωση στη Μέρα και τη δέκατη μέρα φτάσαμε στην κορυφή της στα 6.476 μέτρα» είπε ο Tim Megginson, μιλώντας στην εφημερίδα Ely Standard.

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

Ο Tim Megginson είχε στόχο να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 5.714 μέτρων (18,746.72 ποδιών) το οποίο κατέχουν συμμετέχοντες στον Αγώνα Δρόμου με Εμπόδια σε μεγαλύτερο υψόμετρο, στο όρος Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας το 2021. «Όλοι ήταν προσηλωμένοι στο εγχείρημα στο έργο και όλοι συμμετείχαν με θετική διάθεση» είπε ο Βρετανός γυμναστής. 

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις