Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έμεινε λίγες μέρες μακριά από την τεχνολογία και κόντεψε να πάθει κατάθλιψη

Έμεινε λίγες μέρες μακριά από την τεχνολογία και κόντεψε να πάθει κατάθλιψη

Μια εβδομάδα χωρίς τεχνολογία και ανθρώπινη επαφή, ο Joe ένιωσε μόνος. Δείτε πού αποσκοπούσε το πείραμα και τι μήνυμα περνάει.

Ο Joe αποφάσισε να γίνει μέρος ενός πειράματος. Αν ήξερε όμως το αποτέλεσμα μπορεί να το ξανασκεφτόταν… Μια εβδομάδα μακριά από την ανθρώπινη επαφή και την τεχνολογία, ήταν αρκετή για να αναθεωρήσει.

Ο άνδρας του παρακάτω βίντεο έζησε μια εβδομάδα χωρίς υπολογιστή, κινητό, τάμπλετ και γενικά χωρίς ανθρώπινη επαφή. Ο ίδιος είχε μια κάμερα μόνο μαζί του για να καταγράφει τις σκέψεις του και την τηλεόραση του σπιτιού του. “Είναι ακόμα οι πρώτες ώρες χωρίς τεχνολογία αλλά ήδη νιώθω ότι είναι υπερβολικά ήσυχα”, δηλώνει στην κάμερά του ο Joe.

Και συνεχίζει την επόμενη μέρα: “Αποκοιμήθηκα στον καναπέ και μόλις ξύπνησα αυθόρμητα σκέφτηκα να πάρω το κινητό μου και να δω τις τελευταίες εξελίξεις. Είναι κάτι που το κάνω πάντα, αλλά αυτή τη φορά δεν είχα το κινητό μου… Δεν έχει να κάνει μόνο με την τεχνολογία, αλλά με την ιδιαίτερη σχέση που έχεις με τους ανθρώπους, χάρη σε αυτήν”.

Ο Joe αποκάλυψε ότι του ήταν ιδιαίτερα εκνευριστικό να ακούει τους κατοίκους του από πάνω ορόφου του. “Ζηλεύω, είναι πολύ πιο δύσκολο όλο αυτό από ό,τι το περίμενα. Σίγουρα οι γείτονές μου κάνουν κάτι πιο ενδιαφέρον από εμένα”, συμπλήρωσε.

Τις τελευταίες μέρες του πειράματος, ο Joe δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ. Η απουσία ανθρώπινης επαφής και η έλλειψη δραστηριοτήτων, τον έκαναν να νιώσει μόνος. Περισσότερο από μισό εκατομμύριο ηλικιωμένοι μένουν μόνοι για μια εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι να τους επισκεφτεί κάποιος συγγενής τους. Το βίντεο περνά ένα μήνυμα για τη μοναξιά που δεν γνωρίζει ηλικία και φύλο. Η καμπάνια ονομάζεται “End Loneliness” και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τα άτομα που υποφέρουν από μοναξιά.

Δείτε το βίντεο:

Lad has no contact for a week and finds out what it's like to feel lonely #EndLoneliness

Gepostet von The Sun am Montag, 25. September 2017

Πηγή βίντεο: The Sun

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις