Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιατί είναι καταστροφικό να κοιμόμαστε 4 ώρες ακόμα και αν δεν νιώθουμε κουρασμένοι

Γιατί είναι καταστροφικό να κοιμόμαστε 4 ώρες ακόμα και αν δεν νιώθουμε κουρασμένοι

Ο ύπνος είναι από τα παραγωγικά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Αν κάποιος κοιμάται μόλις 4 ώρες το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό…

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται περίπου 6-8 ώρες ύπνου ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ο ύπνος όμως είναι και απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας. Αν αυτός εκλείψει, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό…

Ο ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την ψυχική υγεία, προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και τονώνει το ηθικό. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος κοιμάται μόλις 4 ώρες την μέρα; Ακόμα και αν δεν νιώθει κουρασμένος, οι συνέπειες είναι τραγικές…

Ο ερευνητής ύπνου, Brad Stulberg δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: “Νομίζουμε ότι όταν είμαστε ξύπνιοι είμαστε παραγωγικοί, όμως αυτό είναι λάθος. Το μυαλό μας δεν είναι πιο συγκεντρωμένο και το σώμα μας δεν γίνεται πιο δυνατό κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά της νύχτας”.

Η φυσιολογία και η ψυχολογία του ανθρώπου βελτιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. “Η άσκηση δεν αρκεί. Ένας σωστός τρόπος ζωής και σκέψης απαιτεί τις σωστές σε διάρκεια και χρόνο, ώρες ύπνου”, συμπληρώνει ο ειδικός.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ορμόνες απελευθερώνονται και τόσο η ψυχή όσο και το σώμα μας ανακάμπτει. Το αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι παρόλο που κατά τη διάρκεια της μέρας οι άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι σε πληθώρα πληροφοριών, είναι σε πνευματική εγρήγορση, μαθαίνουν καινούργια πράγματα και λύνουν πιθανά προβλήματα, ο ύπνος βοηθά σε όλα τα παραπάνω και χωρίς αυτόν, θα ήταν ανίκανοι να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά τον εγκέφαλο τους.

Ο Brad Stulberg μάλιστα επιβεβαιώνει: “Ο εγκέφαλός μας συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που μάθαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν κοιμόμαστε”.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα: Ακόμα και αν κοιμηθεί ένας άνθρωπος για τέσσερις ώρες για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό θα ήταν καταστροφικό για τον οργανισμό του. Μπορεί στην αρχή να μη νιώθει κουρασμένος και να συνηθίσει στις λίγες ώρες ύπνου, όμως αυτό θα έχει σε λίγο διάστημα αρνητικές συνέπειες που μπορούν να καταστρέψουν την υγεία του και όχι μόνο.

“Αν για παράδειγμα είσαι γιατρός και συνέχεια έχεις επείγοντα περιστατικά, συνηθίζεις να κοιμάσαι λίγες ώρες και νομίζεις ότι είσαι οκ. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Σταδιακά ο οργανισμός θα αρχίσει να μην είναι παραγωγικός και να κάνει λάθη που μπορούν να επηρεάσουν τόσο την ίδια του την υγεία και την ψυχή, όσο και πολλών ακόμα ανθρώπων”, καταλήγει.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Tech Insider

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις