Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέσα σε μία καφετέρια του Λονδίνου το 1960

Μέσα σε μία καφετέρια του Λονδίνου το 1960

Ένα σπάνιο βίντεο με στιγμιότυπα από τον κόσμο μέσα στις καφετέριες του Λονδίνου στα τέλη του 1950 – αρχές του 1960. Δείτε πότε υπήρξε άνθηση στις καφετέριες και γιατί.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς έμοιαζαν οι καφετέριες του Λονδίνου τη δεκαετία του ’50 και του ’60; Το παρακάτω σπάνιο βίντεο προσφέρει την ευκαιρία να “τρυπώσετε” στα καφέ εκείνης της εποχής.

Το πρώτο μεγάλο “boom” από καφετέριες στο Λονδίνο έγινε το 1952. Τότε, έφτασε από την Ιταλία η πρώτη μηχανή εσπρέσο. Έκτοτε, στο Σόχο άνοιγε η μία καφετέρια μετά την άλλη με τον κόσμο να τις γεμίζει και να εντάσσει τον καφέ στην καθημερινότητά του.

Σύμφωνα με το διαφημιστικό, με τον ίδιο εύκολο τρόπο που άνοιγαν καφετέριες, έκλειναν κιόλας. Έτσι, για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό, οι επιχειρήσεις αύξησαν την τιμή του καφέ και ο πελάτης είχε στη διάθεσή του μισή ώρα να τον πιει. Με ένα κουδούνι, ο υπάλληλος της καφετέριας προειδοποιούσε τους πελάτες ότι είχε λήξει ο χρόνος τους.

Σε πολλές μάλιστα καφετέριες εκείνης της εποχής, μαζί με τον καφέ οι καταναλωτές απολάμβαναν και μουσική είτε μέσω jukebox, είτε με live συγκρότημα. Ενώ δεν ήταν και λίγες οι… κρυφές καφετέριες που στη βιτρίνα είχαν εφημερίδες και μέσα συγκεντρώνονταν διανοούμενοι να συζητήσουν πίνοντας τον αγαπημένο τους καφέ.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: owanone

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις