Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νεογέννητο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο με ουρά

νεογέννητο μωρό

Ένα κορίτσι στο Μεξικό γεννήθηκε με ουρά, αποκάλυψαν γιατροί, λίγες μέρες πριν. Αυτό το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο έχει καταγραφεί λιγότερες από 200 φορές, παγκοσμίως.

Το βρέφος γεννήθηκε με καισαρική τομή σε νοσοκομείο του Nuevo Leon και οι γιατροί εντόπισαν αμέσως μια ουρά μήκους 5,7 εκατοστών, που ήταν μαλακή, καλυμμένη με δέρμα και λεπτές τρίχες!

Οι δηλώσεις των γιατρών

Αναφέροντας λεπτομερώς το περιστατικό στο Journal of Pediatric Surgery Case Reports, οι γιατροί πιστεύουν ότι είναι το πρώτο που έχει καταγραφεί ποτέ στο Μεξικό. Είπαν, μάλιστα, ότι το βρέφος δε γεννήθηκε πρόωρα και δεν υπήρξαν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ οι εξετάσεις εγκεφάλου, καρδιάς, ακοής και ούρων που του έκαναν, έδειξαν φυσιολογικά αποτελέσματα.

«Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η ουρά δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου προβλήματος της σπονδυλικής στήλης, όπως ο νωτιαίος δυσραφισμός – μια κατάσταση κατά την οποία μπορεί να προκληθεί η ανάπτυξη ουράς, στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης», δήλωσαν.

Αίτια δημιουργίας

Οι ανθρώπινες ουρές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις «ψευδοουρές», οι οποίες είναι αναπτύξεις που μοιάζουν με ουρά, αλλά προκαλούνται από προβλήματα της σπονδυλικής στήλης ή όγκους, και τις «αληθινές ουρές», που περιέχουν μύες, αιμοφόρα αγγεία και νεύρα, αλλά όχι κόκαλα – παρόμοιες, δηλαδή, με αυτές των ζώων.

Πιστεύεται ότι προκύπτουν από την εμβρυϊκή ουρά που όλα τα μωρά αναπτύσσουν ενώ βρίσκονται ακόμα στη μήτρα, η οποία, όμως, συνήθως επαναπορροφάται πίσω στο σώμα.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες.

Πηγή: www.dailymail.co.uk

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις