Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Πωλείται εγκαταλελειμμένο ισπανικό χωριό, και είναι πολύ φθηνότερο από όσο νομίζετε!

χωριό προς πώληση

Ένα ολόκληρο ισπανικό χωριό έχει βγει προς πώληση και μπορεί να αγοραστεί από οποιονδήποτε, για μόλις 227.000 λίρες!

Στην ίδια τιμή με ένα μέσο ισπανικό διαμέρισμα, δηλαδή, θα μπορούσατε να αγοράσετε το Salto de Castro: ένα ορεινό, βορειοδυτικό χωριό με εκπληκτική θέα στον ποταμό Douro, που βρίσκεται στα σύνορα με την Πορτογαλία.
Το χωριό βρίσκεται στην επαρχία Zamora, διαθέτει κλασική ισπανική αρχιτεκτονική και απέχει τρεις ώρες οδικώς από την Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την επίσημη καταχώριση στον ισπανικό ιστότοπο ακινήτων Idealista, η εν λόγω αγορά των 66.000 τετραγωνικών μέτρων προσφέρει: 44 διαμερίσματα και σπίτια, ένα μπαρ, μια εκκλησία, ένα σχολείο, έναν αστυνομικό σταθμό, μια πισίνα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο λόγος πώλησης

Σήμερα, το Salto de Castro ανήκει σε μια οικογένεια που το αγόρασε από μια ισπανική επιχείρηση κοινής ωφέλειας το 2000, με στόχο να το μετατρέψει σε τουριστικό hotspot. Όμως, η οικονομική κρίση που ακολούθησε σύντομα θα εμπόδιζε την υλοποίηση αυτού του ονείρου.

Το BBC αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε να ανοίξει ένα ξενοδοχείο στην περιοχή, αλλά αναγκάστηκε να βάλει το σχέδιο αυτό σε αναμονή. Σύμφωνα με τον Ronnie Rodríguez της Royal Invest, ο οποίος εκπροσωπεί τον ανώνυμο ιδιοκτήτη, «θα ήθελε ακόμα και σήμερα να πραγματοποιηθεί το έργο αυτό».

Τώρα, ο πωλητής του χωριού, ο οποίος είναι πλέον στα 80 του, θέλει να προχωρήσει σε πώληση, καθώς περιγράφει τον εαυτό του ως «αστό», που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη συντήρησή του. Μια μελέτη που διεξήχθη από τον ίδιο, διαπίστωσε ότι απαιτείται επένδυση 2 εκατομμυρίων ευρώ, για να μπορέσει να γίνει το χωριό λειτουργικό για τους τουρίστες.

Μετά από μόλις μία εβδομάδα από όταν ανέβηκε η αγγελία, 300 άτομα από τη Ρωσία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά.

Η ιστορία του χωριού

Το Salto de Castro είναι μόνο ένα από τα 3.000 ισπανικά χωρία και πόλεις που έχουν εγκαταλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς οι προηγούμενοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν, για τον ένα ή τον άλλο λόγο – συνήθως για δουλειά.

Πίσω στη δεκαετία του 1950, το χωριό χτίστηκε για να φιλοξενήσει τις οικογένειες των εργαζομένων που προσλήφθηκαν για την κατασκευή μιας δεξαμενής. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, οι θέσεις εργασίας ήταν σε έλλειψη για πάνω από τρεις δεκαετίες, με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει χωρίς κατοίκους.

Πηγή: www.dailyrecord.co.uk

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις