Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην Ιαπωνία συνοδεύουν το σούσι με κρασί από τον βυθό της Χαλκιδικής

Στην Ιαπωνία συνοδεύουν το σούσι με κρασί από τον βυθό της Χαλκιδικής
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με κρασί που παλαιώθηκε στον βυθό της Χαλκιδικής συνδυάζουν το σούσι εδώ και λίγο καιρό αρκετοί Ιάπωνες, αφού τα μπουκάλια της υποβρύχιας κάβας από την Ιερισσό, που βυθίστηκαν πριν από έναν χρόνο στα 20 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, «αλιεύτηκαν» και έγιναν ήδη ανάρπαστα, με την Ιαπωνία να έχει κάνει -μετά την πρώτη δοκιμή- ακόμη και προκρατήσεις για τις επόμενες φιάλες.

Η διαφορετική αυτή υποβρύχια παλαίωση που κέρδισε τους Ιάπωνες, έγινε από το πιο ευαίσθητο σημείο ενός μπουκαλιού, το οποίο είναι ο φελλός και, μάλιστα, όταν βύθισαν τα μπουκάλια οι υπεύθυνοι, επέλεξαν δύο είδη: ένα που έχει μεγάλη διαπερατότητα και ένα πιο μικρό.

Στην υποβρύχια κάβα αρχικά τοποθετήθηκαν 150 – 200 φιάλες. Οι 100 είχαν ήδη προπωληθεί προτού τις βγάλουν στη στεριά, οπότε πρόσθεσαν και άλλες, με τη ζήτηση να είναι τεράστια από ιδιώτες και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον οινοποιό. Η τοποθέτηση γίνεται από ομάδα δυτών, που έχοντας τη γνώση του βυθού και τις ιδιαιτερότητές του, έβαλαν τα μπουκάλια σε ειδικές προθήκες και έχουν, μάλιστα, δημιουργήσει μια ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία.

Η υποβρύχια κάβα είχε εντυπωσιάσει από πέρυσι και τους τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή της Ιερισσού. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήθελαν να βουτήξουν για να επιλέξουν το δικό τους μπουκάλι και να δοκιμάσουν τα κρασιά.

Οι υπεύθυνοι του οινοποιείου ήρθαν σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Λήμνου και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν εργαστηριακές αναλύσεις στο σώμα του κρασιού, για να δουν πώς έχει μεταβληθεί η χημική του σύσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις