Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τα 10 πιο περίεργα μέρη στον πλανήτη που ίσως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν

Τα 10 πιο περίεργα μέρη στον πλανήτη που ίσως δεν γνωρίζετε ότι υπάρχουν

Mαγευτικά τοπία και εικόνες που εξάπτουν την φαντασία και είναι βγαλμένες από κινηματογράφο ή παραπέμπουν σε πίνακες ζωγραφικής.

Εκτός από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο, υπάρχουν και ορισμένα μέρη, τα οποία κρύβουν απαράμιλλη ομορφιά και προκαλούν θαυμασμό λόγω της ασυνήθιστης ιδιομορφίας τους και των παράξενων χρωματισμών.

Όσοι είστε λάτρεις των ταξιδιών, της φύσης και των νέων πολιτισμών ενδέχεται να τα έχετε επισκεφθεί…

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν τα γνωρίζετε, τότε, έχουμε ετοιμάσει μια σχετική λίστα, προκειμένου να περιηγηθείτε από το κινητό ή το λάπτοπ σας.

1. Νησί του Πάσχα, Χιλή

Το Νησί του Πάσχα γνωστό επίσης και ως Ράπα Νούι είναι νησί της Πολυνησίας που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και είναι επαρχία της Χιλής. Έχει έκταση 163,6 τ.χλμ. και οι Χιλιανοί αναφέρονται στο νησί ως Isla de Pascua. Η ιδιαίτερη αυτή ονομασία οφείλεται στον Ολλανδό θαλασσοπόρο Γιάκομπ Ρόγκεβεν, ο οποίος έφτασε στο σημείο το Πάσχα του 1722.

2. Λιμάνι των Κουνουπιών, Πουέρτο Ρίκο

Το Λιμάνι των Κουνουπιών βρίσκεται σε έναν όρμο στα νότια ενός μικρού νησιού στην ανατολική ακτή του Πουέρτο Ρίκο. Το μπλε φως που λαμπυρίζει την νύχτα, προέρχεται από τα δινοφύκη (Pyrodinium bahamense), χαρίζοντας ένα μαγευτικό αποτέλεσμα.

3. Όρος Τιανζί, Κίνα

Το όρος Τιανζί βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν της Κίνας, κοντά στην κοιλάδα Σουοξί. Αποτελεί μέρος του Εθνικού Δασικού Πάρκου της Ζανγκτζιατζιέ και η μετακίνηση στο σημείο γίνεται με τελεφερίκ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τις κατακόρυφες στήλες από ασβεστόλιθο.

4. Γαλάζια λίμνη, Ισλανδία

Η Γαλάζια λίμνη βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά της Ισλανδίας σε κοντινή απόσταση από την στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ρέικιαβικ. Πρόκειται για μια γεωθερμική λίμνη, λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας που υπάρχει στο νησί, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες.

5. Νεκρά θάλασσα, Ισραήλ

Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρή θάλασσα βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας με την Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Η επιφάνειά της βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, κάτι που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε αλάτι και ανόργανες στέρεες ουσίες, δεν μπορεί να επιβιώσει κανένας οργανισμός, εξού και το όνομα της.

6. Το Μονοπάτι του Γίγαντα, Ιρλανδία

Το Μονοπάτι του Γίγαντα βρίσκεται στην Κομητεία Άντριμ στη βόρεια ακτή της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι 40.000 πολυγωνικοί κίονες είναι φυσικό αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας που υπήρξε στην περιοχή.

7. Γραμμές Νάσκα, Περού

Οι Γραμμές της Νάσκα είναι μία σειρά αρχαίων γεωγλυφικών του πολιτισμού των Νάσκα στην ομώνυμη επαρχία του νότιου Περού. Καλύπτουν μία έκταση μεγαλύτερη των 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανάμεσα στις πόλεις της Νάσκα και της Πάλπα και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι εκατοντάδες ξεχωριστές μορφές που σχηματίζονται από τις γραμμές, ποικίλουν από τα πιο απλά γεωμετρικά σχήματα, μέχρι σχέδια λάμα, αραχνών, καρχαριών, μαϊμούδων.

8. Λόφοι της Σοκολάτας, Φιλιππίνες

Οι Λόφοι της Σοκολάτας ή αλλιώς Chocolate Hills βρίσκονται στη μέση του νησιού Bohol στις Φιλιππίνες. Οι λόφοι, που ξεπερνούν τους 1.500, πήραν την συγκεκριμένη ονομασία τους, λόγω του ιδιαίτερου χρώματος τους, που μοιάζει σαν κακάο.

9. Αοσίμα, Ιαπωνία

Το νησί Αοσίμα είναι μικρό νησάκι στα νότια της Ιαπωνίας και είναι γνωστό στους γηγενείς ως και νησί των γατών, δεδομένου ότι αριθμός των συγκεκριμένων κατοικιδίων ξεπερνά τον ανθρώπινο πληθυσμό σε αναλογία έξι προς ένα. Αρχικά, οι γάτες μεταφέρθηκαν στο νησί προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους στην εξάλειψη των τρωκτικών.

10. Κόκκινη παραλία, Κίνα

Η κόκκινη παραλία βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Liaohe, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Panjin στην Κίνα. Κατά την περίοδο του φθινοπώρου, ο υγρότοπος γεμίζει με κόκκινο χρώμα λόγω ενός είδος φυκιού που ονομάζεται Suaeda.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις