Πολιτική

48 βουλευτές της ΝΔ ζητούν κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί

Το ζήτημα της αναποτελεσματικότητας του φόρου στο κρασί έφεραν στη Βουλή 48 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της κατάργησης του.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Ερώτηση, η οποία έχει πρώτο υπογράφοντα τον Αναπλ.Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, υπάρχει αποτυχία της Κυβέρνησης να εισπράξει τα έσοδα που είχε προϋπολογίσει (εισπράχθηκαν μόλις 16.62 εκάτ. το πρώτο 9μηνο από τα συνολικά 55 εκάτ. που τελικά είχαν προϋπολογιστεί) αλλά η επιβολή του ΕΦΚ δημιούργησε μία σειρά προβλημάτων που έθεσαν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον οινικό κλάδο.

Είναι ενδεικτικό πως πέρα από το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που δημιουργήθηκε, οι παραγωγοί εγκλωβίστηκαν σε μία δίχως τέλος γραφειοκρατία, η οποία οδήγησε τους δείκτες του λαθρεμπορίου οίνου σε σημαντική αύξηση. Θέση της ΝΔ είναι πως ο ΕΦΚ στο κρασί πρέπει να καταργηθεί και για το σκοπό αυτό, οι βουλευτές που συνυπέγραψαν την ερώτηση ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να αναφέρουν εάν και πότε θα συμβεί αυτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13