Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

A Paris και με τη… βούλα! Επιβεβαίωσε η Κομισιόν το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Μπορεί χθες άλλα να έλεγε η Κομισιόν κι άλλα η Αθήνα σχετικά με τη συνάντηση Ελλήνων υπουργών με την τρόικα στο Παρίσι, σήμερα υπάρχει… σύμπνοια απόψεων.

Η συνάντηση θα γίνει στη γαλλική πρωτεύουσα θα γίνει μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών, το οποίο η Κομισιόν δεν είχε λόγο να αρνηθεί. Αυτό τουλάχιστον είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, ερωτηθείς εκ νέου για το θέμα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

«Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, γιατί το ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές και ευχαρίστως δεχόμαστε το αίτημά τους», δήλωσε ο Τζόναθαν Τοντ.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συνάντηση αφορά πρωτίστως την Ελλάδα και εφόσον οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν να πραγματοποιηθεί εκτός Αθηνών, προτείνοντας το Παρίσι, δεν υπήρχε κανένας λόγος άρνησης.

Χθες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί, είχε αρχικά δηλώσει άγνοια για τη συνάντηση των Ελλήνων υπουργών με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας. Λίγο αργότερα, με διευκρινιστική δήλωση ο κ. Κολομπανί είπε ότι ναι μεν θα γίνει συνάντηση στο Παρίσι, αλλά αυτή θα είναι προπαρασκευαστική.

«Μια προπαρασκευαστική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου μεταξύ των ελληνικών αρχών και των επικεφαλής των αποστολών για την Ελλάδα στην Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Η συνάντηση θα υπηρετήσει την αναγνώριση των σημείων – κλειδιών που θα συζητηθούν κατά την επόμενη αξιολόγηση του οικονομικό προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσω Παρισίων…η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και η βιωσιμότητα του χρέους

Κομισιόν για τρόικα: Θα γίνει η συνάντηση στο Παρίσι αλλά η αξιολόγηση θα γίνει στην Αθήνα!

Κομισιόν: Ποιό Παρίσι; Ο έλεγχος από την τρόικα θα γίνει κανονικά στην Αθήνα! Άγνοια δήλωσε ο αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα

Πως έφθασε το Μαξίμου στην επιλογή Αβραμόπουλου για την Κομισιόν – Ο ρόλος του Βενιζέλου – Οι ισορροπίες στη ΝΔ μετά την… “πόρτα” Σαμαρά στην Ντόρα

Γιατί διάλεξαν Αβραμόπουλο ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος; Όλο το παρασκήνιο της επιλογής του νέου Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε