Πολιτική

Hurriyet κατά Μητσοτάκη: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις που κάνει Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας ενοχλούν τα ΜΜΕ της γείτονος. Αυτή τη φορά είναι η εφημερίδα Hurriyet που επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε στο Λονδίνο.

«Είναι απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας για την κυριαρχία των νησιών μας και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον διάλογο», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες (28.11.2022) στο London School of Economics με τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Kevin Featherstone.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο σε μένα ότι η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας, με την Τουρκία, έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία προωθεί μια ατζέντα αναθεωρητισμού και προβάλλει παλαιού τύπου αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, που δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Εμείς, από τη μία πλευρά είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην οδό του διαλόγου με την Τουρκία και ταυτόχρονα καθιστούμε σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στην περιοχή μας», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και όλα αυτά δεν άρεσαν στα τουρκικά ΜΜΕ, με πρώτη τη Hurriyet, που κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «ξεπέρασε τα όρια» και έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις Μητσοτάκη».

Και δεν ήταν μόνο οι δηλώσεις Μητσοτάκη που ενόχλησαν τα τουρκικά ΜΜΕ. Το ίδιο έγινε και με τη Navtex που εκδόθηκε για την επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης.

«Η Ελλάδα κινείται εναντίον του τουρκολιβυκού μνημονίου (…) θα κάνει έρευνες εντός της περιοχής της Λιβύης», έγραψαν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «Η Ελλάδα επέκτεινε τη Naxtex για τις σεισμικές έρευνες που είχε εκδώσει στις 8 Νοεμβρίου. Η έκταση επεκτάθηκε στα 11.000 τ.χλμ. H εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει την αντιδραση της Τουρκἰας και της Λιβύης. Διότι η περιοχή που θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες παραβιάζει το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης που αφορά τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης το οποίο έχουν υπογράψει το 2019. Η περιοχή των ερευνών βρίσκεται εντός της περιοχής που ανήκει στη Λιβύη. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στην Αρχιεπισκοπή η Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα στον Ιερώνυμο και η χαρά του γιού της που θα πηγαίνει στην εκκλησία
Είναι ο τελευταίος «σταθμός» της πρέσβειρας στην Ελλάδα, αφού έχει τιμήσει την εγχώρια κουλτούρα με εμφανίσεις σε αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά και σε νυχτερινό κέντρο
Κίμπερλυ Γκιλφόιλ και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
21
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης