Πολιτική

Τόσκας για τα χημικά στους συνταξιούχους: Ήταν θέμα… πρωτοβουλίας

Έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που χαρακτηρίζει τα χημικά στους συνταξιούχους «θέμα πρωτοβουλίας» και δεν αποκλείει να υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοια περιστατικά!

«Όσο υπάρχει η δυνατότητα της πρωτοβουλίας, μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος της αυθαιρεσίας», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τη χρήση χημικών στην πορεία των συνταξιούχων πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Αγορά». Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη, είπε χαρακτηριστικά: “Kάθε στιγμή… Εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, ή η συνείδησή μου ή η πολιτική κίνηση στην οποία ανήκω, είμαι έτοιμος να παραδώσω σκυτάλη σε οποιονδήποτε. Δεν πρέπει να είμαστε “βιδωμένοι” σε καρέκλες”.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τσόσκα “με πολύ γρήγορους ρυθμούς εδραιώνεται η αντίληψη του ενδεδειγμένου χειρισμού των προβλημάτων του πολίτη”. Σημειώνει δε ότι “όποιος νομίζει ότι οι σκληροί κρατικοί μηχανισμοί εκδημοκρατίζονται σε μια ημέρα είναι βαθιά γελασμένοι. Χρειάζεται χρόνος, μεθόδευση, σχέδιο, εκπαίδευση και αυστηρές οδηγίες” λέει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας πως: “το κράτος θέλει και αστυνομία και στρατό και κρατικούς θεσμούς. Το ερώτημα είναι τι αστυνομία έχουμε, πως είναι εκπαιδευμένη και πως δρα. Όχι, αν θα έχουμε αστυνομία. Διαχρονικά θα υπάρχουν δυσάρεστες στιγμές. Το ζητούμενο είναι, να είναι ελάχιστες και οι μικρότερες δυνατές. Χρειάζεται και ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές”.

Ταυτόχρονα, παραλληλίζει με “ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί” την πολιτική διεύθυνση της αστυνομίας από αριστερό υπουργό, ενώ ερωτηθείς για την κριτική που του ασκήθηκε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “όλα κρίνονται στην πράξη. Τα λόγια είναι εύκολα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα