Πολιτική

Α.Παπαρήγα: “Το ΚΚΕ στον λαό και όχι στην κυβέρνηση”

Κάλεσμα στην εργατική τάξη, στους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που έχουν αποφασίσει να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, «να μην κάνουν πίσω, κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα, που θα μεγαλώσουν τις τελευταίες ημέρες» απηύθυνε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Παράλληλα, ζήτησε να μην παραπλανηθούν από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τη συγκρότηση αντιμνημονιακής κυβέρνησης γιατί, όπως είπε, όποια κυβέρνηση και αν αναδειχθεί, θα επιδεινώσει την κατάσταση τω εργαζομένων, τονίζοντας ότι δεν πρέπει «να υποκύψουν σε απατηλά συνθήματα αντιμνημονιακών δυνάμεων».
 
Πιστεύουν κάποιοι, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι μπορεί μια κυβέρνηση που θα εμφανιστεί ως προοδευτική και αντιδεξιά να έχει αποτελέσματα. Τους λέμε καθαρά και το υπογράφουμε, πρόσθεσε, ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν προκύψει, θα οδηγήσει σε επιδείνωση της θέσης της πλειοψηφίας του λαού, γιατί η κρίση θα βαθύνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Επομένως, σημείωσε, ελπίδα υπάρχει μόνο στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων τους που έχουν αντιπάλους τα μονοπώλια.
 
Αναλύοντας περαιτέρω τη θέση του ΚΚΕ για την άρνησή του να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, η κ. Παπαρήγα άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι σημαντική επίδραση σε αυτή την πολιτική, ασκεί και η προηγούμενη αρνητική, όπως τόνισε, εμπειρία του κόμματος την περίοδο 90-92, όταν είχε συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και στη συνέχεια στην οικουμενική κυβέρνηση και στα εσωκομματικά γεγονότα που οδήγησαν στη διάσπαση.
 
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι παραλίγο να μην υπάρχει το ΚΚΕ, καθώς βρέθηκε στη χειρότερη φάση της ιστορίας του, χειρότερη και από την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού. Τότε, είπε, το Κίνημα βρίσκονταν σε πορεία ανόδου, ενώ την περίοδο 90-92 η κατάσταση ήταν ζοφερή με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την «αντεπανάσταση», αλλά το ΚΚΕ κατάφερε να κρατηθεί ζωντανό «και σήμερα δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Υπάρχει, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, και ένα τμήμα του κόσμου και άλλοι που αγαπούν το ΚΚΕ, που θέλουν μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Όμως, εξήγησε, αυτό που μπορεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στο κόμμα, είναι να μείνει το ΚΚΕ στον λαό και όχι στην κυβέρνηση. Γιατί, πρόσθεσε, «δεν μπορείς να είσαι στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να κάνεις και αντιπολίτευση, να κάνεις διαδηλώσεις. Και αν αποφασίσεις να φύγεις από την κυβέρνηση, τότε θα κατηγορηθείς ότι έριξες την κυβέρνηση», όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις στην Ευρώπη όπου υπήρξε συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων στην κυβέρνηση.
 
Διακηρύσσουμε, τόνισε, ότι το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση και θα συνεχίσει τον αγώνα του για λαϊκή εξουσία, αλλά, όπως είπε, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει σήμερα.
 
Μιλώντας για τη σημασία των εκλογών, επισήμανε ότι τα μάτια πολλών είναι στραμένα στην Ελλάδα, γιατί το προηγούμενο διάστημα έγιναν εδώ πολλοί και σημαντικοί αγώνες και ανησυχούν αν θα έχουν μια σταθερή κυβέρνηση για να συνεχίσει αυτή την πολιτική. Ανησυχούν, υπογράμμισε, γιατί το ΚΚΕ ήταν μπροστάρης σε αυτούς τους αγώνες και άρα η δύναμή του έχει σημασία την επομένη των εκλογών. Αναφερόμενη στη στάση των άλλων κομμάτων, είπε ότι παραπλανούν τον λαό συντηρώντας αυταπάτες και πρόσθεσε ότι αν κάποιος είναι κατά του Μνημονίου, πρέπει να είναι και κατά των μονοπωλίων και κατά της ΕΕ, γιατί ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει.
 
Υπό το πρίσμα αυτό, είπε η κ. Παπαρήγα, «δεν θέλουμε επαναστάτες στη φράση, αλλά στην πράξη» και υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στο κίνημα γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «για τον λαό έχει σημασία να έχει μια πολιτική πρωτοπορία μέσα στο Κίνημα. Και το ΚΚΕ είναι πρωτοπορία».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων – Τα παρασκήνια – Όλες οι λίστες

KKE: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βάζουν τρομοκρατικά διλήμματα στο λαό


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
22
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5