Πολιτική

“Αγάπη μόνο” ο Τσίπρας με Μέρκελ – Γιούνκερ! [pics]

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ "δείχνουν" ξεκάθαρα αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι "απέναντι" στην Ελλάδα.

Αυτό το έκανε ξεκάθαρο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε ως παρατηρητής, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος. Στην τοποθέτησή του, λοιπόν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Σόιμπλε, χωρίς μάλιστα να αναφέρει καν το όνομά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ακραίους κύκλους που θέλουν τη διάλυση της Ευρώπης, χαρακτήρισε κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας το να δίνει παροχές από την υπαραπόδοση των εσόδων και κατηγόρησε εκείνους που θέλουν “πάγωμα” των μέτρων για το χρέος πως παραβιάζουν τη συμφωνία!

Κι αν ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είναι ο “εχθρός”, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μοιάζει να είναι ο “σύμμαχος”. Ρεπορτάζ – βόμβα του MNI περιγράφει το “πάγωμα” των μέτρων για το χρέος ως ένα είδος πραξικοπήματος από Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε, ενώ η Κομισιόν (σ.σ. δηλαδή ο Γιούνκερ) είναι υπέρ των παροχών που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο διάγγελμά του.

Το καλό κλίμα, πάντως, μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα – Γιούνκερ αποτυπώνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ εξίσου καλό μοιάζει να είναι και μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Δείτε τις φωτογραφίες

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 29
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219