Πολιτική

Άγρια κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ με μπαράζ ανακοινώσεων ειδικά για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το Μέγαρο Μαξίμου απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται τονίζει:

«Η Νέα Δημοκρατία δίνει την ύστατη μάχη της για λογαριασμό της διαπλοκής. Δίνει αυτή τη μάχη παριστάνοντας τον υπερασπιστή των αγροτικών συμφερόντων και υποκινώντας την αδιαλλαξία των πιο ακραίων στοιχείων», τονίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Και συνεχίζει: «Δίνει αυτή την μάχη παριστάνοντας τον φίλο της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών και κρύβοντας, όσο τουλάχιστον μπορεί, τον αληθινό θατσερικό της εαυτό. Δίνει αυτή τη μάχη ελπίζοντας να αποβεί η μάχη της διαπραγμάτευσης εις βάρος της κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού.  Στον πυρήνα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η απεγνωσμένη προσπάθειά τους, να κρατηθεί όρθιο το αμαρτωλό καθεστώς της ανομίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.  Είτε το θέλουν είτε όχι, το καθεστώς αυτό τελειώνει. Ο τόπος γυρίζει, επιτέλους, σελίδα».

Νωρίτερα η ΝΔ είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης. Σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα. Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του. Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική. Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει “έξω από το δωμάτιο”, ενώ την ίδια ώρα, “μέσα”, άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας. Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα. Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία».

Και συνεχίζει:

«Όμως, με αντισυνταγματικές αποφάσεις “κάτω από το τραπέζι”, δεν χτυπάς τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Ας είναι πολύ προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν μιλά για θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος. Κανείς πια δεν τον πιστεύει. Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Κυρανάκη – Κουτσούμπα για το ατύχημα με τον Προαστιακό στην Πάτρα: «Σου δώσαμε και αξία, θα παίξεις στα κανάλια»
Όπως είπε ο κ. Κυρανάκης, πέντε μέρες πριν, ο δήμαρχος της Πάτρας είχε λάβει μία επιστολή από το σωματείο μηχανοδηγών, που έλεγε ότι σε αρκετά σημεία χρειάζονται παρεμβάσεις του Δήμου
Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας 6
Ένταση στη Βουλή ανάμεσα σε Λαζαρίδη και Λιακούλη: «Απαράδεκτο το σχόλιο περί "χουντικής" κυβέρνησης» - «Παρακολούθησε το μοντάζ της Ομάδας Αλήθειας»
Ο Μακάριος Λαζαρίδης αφού πρώτα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση της Ευαγγελίας Λιακούλη που έκανε λόγο για «χουντική» κυβέρνηση, κάλεσε τον ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει το σχόλιό της
Ευαγγελία Λιακούλη - Μακάριος Λαζαρίδης