Πολιτική

“Άγρυπνοι” στο Μαξίμου – Βενιζέλος – Σαμαράς για το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ, νέα συνάντηση στις 19:00

Τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή κυρίως στα... έδρανα του ΠΑΣΟΚ και η αλλαγή συσχετισμών που φέρει η ανοιχτή ρήξη ΒενιζέλουΠαπανδρέου συζητήθηκαν στην πρωινή σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Ο απόηχος των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή δεν είχε ακόμη καταλαγιάσει. Κυρίως όσον αφορά στην εσωκομματική τρικυμία που προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Απόστολου Κακλαμάνη.

Γιατί μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από τη Νέα Δημοκρατία, οι ισορροπίες έγιναν ακόμη πιο λεπτά. Και η κυβέρνηση έχει μείνει πια με τη στήριξη 152 βουλευτών.

Η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας. Και αφού οι δυο άνδρες συζήτησαν τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή, συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά στις 19:00 το απόγευμα. Ίσως για να συζητήσουν τις εξελίξεις που ίσως υπάρξουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Γιατί μπορεί τα ξημερώματα της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μην τόλμησε να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη, αλλά μετά την ανταλλαγή οργισμένων ανακοινώσεων, τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Επισήμως πάντως, όπως είπε ο φανερά καταβεβλημένος Ευάγγελος Βενιζέλος, στους δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πρόγραμμα που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών από αύριο στις Βρυξέλλες, όπως η Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Αφρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου το άρθρο 2 για τις τράπεζες – Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο – Οργή Βενιζέλου – Διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης

Δεν διαγράφει τον Παπανδρέου ο Βενιζέλος – Οι διάλογοι της οργής μετά την ανταρσία ΓΑΠ – Απ. Κακλαμάνη

Οργή Βενιζέλου για ΓΑΠ: Αυτό που έκανες ήταν μεγάλη πολιτική αλητεία!

Οριακά πέρασε το πολυνομοσχέδιο – Σήμερα η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραδόθηκαν 164 νέα οχήματα στην Πυροσβεστική – Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ακολουθούμε έναν σχεδιασμό ο οποίος με προσήλωση και επιμονή αποδίδει»
Τα 164 οχήματα αξίας 15.550.000 ευρώ περιλαμβάνουν υδροφόρα εξοπλισμένα με δεξαμενές χωρητικότητας 12.000 λίτρων, και οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού
Κυριάκος Μητσοτάκης
20
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ανδρουλάκη – Δούκα: Ποιες οι εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στελέχη που βρίσκονται κοντά στο προεδρικό περιβάλλον  ανέφεραν, πάντως, ότι με όσα λέει ο Χάρης Δούκας υπονομεύει  τις προσπάθειες συσπείρωσης που γίνονται από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας 9
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης 2
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ 4