Πολιτική

Αιχμές Κατσέλη για κυβέρνηση: Παράλογη πράξη η ρήξη

ρήξη θα ήταν παράλογη πράξη" προειδοποιεί την κυβέρνηση Τσίπρα η Λούκα Κατσέλη, με συνέντευξή της στο BBC. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε σημερινή συνέντευξη που έδωσε στο Ράδιο 4 του BBC, στην εκπομπή “World at One”,  η Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, εκτίμησε πως παρά τις δυσκολίες θα υπάρξει θετική κατάληξη αύριο στις διαπραγματεύσεις καθώς “μια ρήξη θα ηταν παράλογη πράξη και από τις δύο πλευρές εφόσον εχει υπάρξει ουσιαστική συγκλιση ως προς το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 και 2016 και οι διαφορές εστιάζονται στην επιλογή μέτρων που δεν ξεπερνούν τα 2-3 δισ.”.

Η Λούκα Κατσέλη επισήμανε οτι η πολυφωνία που χαρακτηρίζει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα πολλά επίπεδα διαπραγματεύσεων χωρίς ενιαίο κέντρο λήψης αποφάσεων και διακυβέρνησης δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, αναφερόμενη στις εκροές καταθέσεων που εγιναν την τελευταία εβδομάδα απο τις ελληνικές τράπεζες, τόνισε οτι η ρευστότητα των τραπεζών καλύφθηκε πλήρως απο την ΕΚΤ, μέσω ΕLA .

Πηγή: bankwars.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 11
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 39