Πολιτική

Aξιωματούχος της Ε.Ε.: Οι δανειστές θα αποσύρουν την πρότασή τους – Απειλή για capital controls ως απάντηση στο δημοψήφισμα

H πρώτη κίνηση που φαίνεται να εξετάζουν οι εταίροι μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είναι τα capital controls, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αξιωματούχος της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι “το Eurogroup θα διεξαχθεί” σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα “σχέδιο Β”, κάτι που φέρεται να επιθυμεί “ένας ορισμένος αριθμός χωρών”, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η συζήτηση περί εναλλακτικών σχεδιασμών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εξήγησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ουσιαστικά σημαίνει πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα λήγει την Τρίτη.

Επικαλείται αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος αναφέρει πως στο Eurogroup του Σαββάτου θα συζητηθούν εναλλακτικές για μεγαλύτερη βοήθεια διάσωσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και η επιβολή capital controls.

Mάλιστα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα λέγοντας πως οι Έλληνες θα ψηφίσουν για μία συμφωνία που δεν είναι πάνω στο τραπέζι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας: Το διήμερο που «κλειδώνει» τη στρατηγική πριν από τη Θεσσαλονίκη
Τομεάρχες την Παρασκευή και Πολιτική Επιτροπή το Σάββατο - Στο τραπέζι το οικονομικό πρόγραμμα, η αντιπολιτευτική γραμμή και η εκλογική προετοιμασία της ΕΛ.Α.Σ. - Η εισήγηση Τσίπρα και το μήνυμα της Θεσσαλονίκης
Αλέξης Τσίπρας
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι 10+1 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – «Πραγματικές ευκαιρίες στους πολίτες»
Άσκησε κριτική στη κυβέρνηση, τονίζοντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει την πορεία της οικονομίας ως «success story» και επιλέγει συγκρίσεις που τη βολεύουν, φέρνοντας ως παράδειγμα το δημόσιο χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20