Πολιτική

Αλέξη, ιδού το σχέδιο σωτηρίας των συντάξεων και του ασφαλιστικού

Λίστες δεξιά, λίστες αριστερά, λίστες παντού και στη μέση η ελληνική κοινωνία να στενάζει από φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Επιτέλους ας βάλει η κυβέρνηση τον ένα και μοναδικό τίτλο: Τέλος στο καθεστώς της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Το κουαρτέτο μπορεί να μη δέχεται να υποκατασταθούν φορολογικά έσοδα με εισπράξεις από τη φοροδιαφυγή ή να χρησιμοποιηθούν οι τελευταίες ως ισοδύναμα.

Παράλογη η αντιμετώπιση, ανιστόρητη και λανθασμένη, ιδίως από τους χαρτογιακάδες των Θεσμών που δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία ορθή πρόβλεψη για την πορεία της οικονομίας είτε προς τα κάτω, είτε προς τα πάνω.
Ομως, τα “μαύρα” λεφτά υπάρχουν. Είναι σε σεντούκια, σε χύτρες ταχύτητας, σε μαξιλάρια, στρώματα, θυρίδες και σε ξένες τράπεζες.

Αφού είναι εδώ, μαύρο μεν, αλλά καυτό και λαχταριστό, ας ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η κυβερνητική και η κρατική μηχανή να τα βρει, να τα φορολογήσει ή να τα κατασχέσει. Γιατί, όπως δικαιολογημένα είπε προεκλογικά και ο Αλέξης Τσίπρας για το ΦΠΑ το ζήτημα δεν είναι οι συντελεστές, αλλά η εισπραξιμότητα. Και μετά από αυτό τί έκανες Αλέξη μου; Μήπως πάτησες γκάζι να δημιουργήσεις μηχανισμό που θα αυξήσει την εισπραξιμότητα; Μήπως κάλεσες τους υπουργούς σου να σου φέρουν σχέδια; Μήπως ζήτησες τη συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων; Μπα, απλώς γύρισες πλευρό και ασχολήθηκες με δηλώσεις για άλλα …ισοδύναμα τα οποία εν τέλει δεν κατάφερες να βρεις.
Αλέξη δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, ούτε να καινοτομήσουμε, ούτε επίσης να κηρύξουμε επανάσταση. Απλή, απλούστατη πολιτική βούληση χρειάζεται, στόχευση και σχέδιο για να επιτευχθεί ο στόχος. Αλέξη θέλεις; Μπορείς να πετύχεις.

Κι΄ αν οι Θεσμοί δεν δέχονται τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή ως ισοδύναμα για φόρους, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να αποκαταστήσεις τα λεηλατημένα από το PSI του Βενιζέλου αποθεματικά των ταμείων, να βελτιώσεις τις κοινωνικές παροχές, να ενισχύσεις τις αδύναμες οικονομικά ομάδες των πολιτών, να δώσεις μεγαλύτερα επιδόματα σε περισσότερους ανέργους, να χρηματοδοτήσεις επενδύσεις βρε αδερφέ.
Κι΄ αν αναγκαστείς να μειώσεις τις συντάξεις επειδή το κουαρτέτο θα σε υποχρεώσει να βαδίσεις στο δρόμο του ανορθολογισμού και της βλακείας, εσύ μπορείς αν …ασπρίσεις το ¨μαύρο¨ χρήμα να αποκαταστήσεις τις απώλειες. Ακόμα και αυξήσεις μπορείς να δώσεις.

Για σκέψου Αλέξη. Από τη φοροδιαφυγή κάθε χρόνο το Δημόσιο χάνει 15 δισ. ευρώ, από την εισφοροδιαφυγή 12 δισ. ευρώ, το παρεμπόριο 7 δισ. ευρώ, το λαθρεμπόριο 3 δισ. ευρώ, δηλαδή 37 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Αν σε αυτά προσθέσεις και τα 14 δισ. της διαφθοράς στο Δημόσιο ε, τότε χάνουμε την …επαφή με την πραγματικότητα.
Και μόνο το 10% να πιάσεις Αλέξη, οι συντάξεις θα σωθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Λατινοπούλου για 43χρονο που την απειλούσε: Η ανοχή στα αριστερά σκουπίδια δεν περνάει πλέον
Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» έκανε λόγο για δημόσια προτροπή σε δολοφονία και ζήτησε αυστηρότερη αντιμετώπιση, θέτοντας και ζήτημα στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων σε περίπτωση καταδίκης
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Νικήτας Κακλαμάνης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Η διεκδίκηση θα συνεχιστεί «μέχρι την τελική δικαίωση»
Σε εκδήλωση της Επιτροπής Νέων για την Επανένωση των Γλυπτών (Remble Greece) στο Αρσάκειο Ψυχικού, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη γραμμή της διακρατικής διεκδίκησης απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βρετανικό Μουσείο
Γλυπτά του Παρθενώνα
Απαγόρευση μπούρκας σε ανηλίκους: Εξετάζεται ρύθμιση για σχολεία και δομές
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει ότι η συζήτηση δεν αφορά το μαντήλι, αλλά την πλήρη κάλυψη του προσώπου, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση
μπούρκα
5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο γραφείο της δημοσιογράφου Αντιγόνης Πανέλλη που έφυγε από τη ζωή
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στο γραφείο της δημοσιογράφου που «έφυγε» στα 57 της
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στη Βουλή