Πολιτική

Αλεξιάδης για κύκλωμα εκβιαστών: Δεν έχω καμία σχέση με τους “κυρίους”

Προανακριτική εξέταση για τη σχέση των κατηγορουμένων του κυκλώματος εκβιαστών με τη  Γενική Γραμαμτεία Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει "καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους".

Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του:

“Αυτά που αποκαλύπτονται από τη δικογραφία (που έχει δημοσιοποιηθεί) για δημοσιογράφους που κατηγορούνται για τα αδικήματα της εκβίασης και της σύστασης εγκληματικής συμμορίας, αναδεικνύουν μια σκοτεινή και δυσώδη περιοχή δράσεων, η οποία πρέπει να διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Είναι ευθύνη όλων μας, αλλά κυρίως των έντιμων δημοσιογράφων, να μην επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα να κυριαρχήσουν στην ενημέρωση και στην πολιτική ζωή.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματός μου στην όλη υπόθεση ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ:
1.Δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα (από το Υπουργείο ή τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα).
2.Είναι σαφές ότι η σχεδιαζόμενη «δημοσιογραφική επίθεση» (που αναφέρει η δικογραφία) στο πρόσωπό μου, δεν σχετιζόταν με θέματα διαφήμισης ή άλλων κονδυλίων. Ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί και προσπαθούν να εκφοβίσουν, είτε με τέτοιες μεθόδους είτε με δήθεν «τρομοκρατικές» επιστολές (όπως αυτή που έστειλαν με περιεχόμενο ανακοίνωση και σφαίρα).
3.Η δημοσιογραφική κριτική, η αποκάλυψη, η διαφωνία και γενικά η λειτουργία της αντικειμενικής ενημέρωσης, είναι ευθύνη του Τύπου και πρέπει να την επιτελεί με κάθε δυνατό τρόπο. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι τις προσωπικές στοχοποιήσεις, την παραπληροφόρηση, την επίθεση σε συνεργάτες του γραφείου μου κλπ. υπάρχει μεγάλη απόσταση, η οποία επιτρέπει να ευδοκιμήσουν τέτοια φαινόμενα, που πλήττουν αρχικά την αξιοπιστία μερίδας του Τύπου.
4.Δεν έχω να φοβηθώ και να κρύψω τίποτα. Τέτοιες επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν την πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και την διαφθορά.
5.Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει η Δικαιοσύνη, για την αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τους φερόμενους εκβιαστές. Γιατί αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστημα, πρέπει να αποκαλυφθεί.
6. Για την τυχόν σχέση των κατηγορουμένων με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ήδη ζήτησα την διενέργεια προανακριτικής εξέτασης”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Ανδρούλακης από τη ΔΕΘ θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ θα είναι καθοριστική, αφού θα πρέπει να πείσει τους έλληνες ψηφοφόρους ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί έτοιμη εναλλακτική πρόταση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Το «ταμείο» της κυβέρνησης για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Αύξηση των ποσοστών και νέα σχέση με τους πολίτες
Αν και «γαλάζια» στελέχη θεωρούν πως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ταυτόχρονα εκτιμούν πως αυτό το κλίμα δεν θα «φτάσει» μέχρι τις εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Η παραίτηση από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο βιβλίο και οι «σύντροφοι» που «καίει»
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από την κεντρική παρουσίαση του βιβλίου που θα κάνει στην Αθήνα δεν αποκλείεται να πάει και σε άλλες δυο - τρεις μεγάλες πόλεις της επαρχίας
Ο Αλέξης Τσίπρας 12
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο νοσοκομείο Δράμας μετά από πρόσκληση των γιατρών – «Άπαντες εγγυώνται την ειρήνη κατά την επίσκεψή μου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι αποδέχεται επίσημα την πρόσκληση του Συλλόγου Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας για επίσκεψη,...
Άδωνις Γεωργιάδης 1