Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: tweet-αρε τι θα… πει στον Τουσκ

Στις 10:00 το πρωί περνά ξανά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των επαφών του Τούσκ ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τουσκ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστούς τους στόχους του για το προσφυγικό, τόσο ενόψει του τετ α τετ στο Μαξίμου όσο και στη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία μέσα από τον λογαριασμό στο twitter του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι στην Ε.Ε., ώστε να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση» έγραψε ο πρωθυπουργός κάνοντας retweet τη δήλωση του Ντόναλντ Τούσκ πως «πρέπει εκτάκτως να κινητοποιήσουμε την Ε.Ε., όλα τα κράτη μέλη για να βοηθήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και κατά μήκος της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί επίσης στην βοήθεια έκτακτης ανάγκης που προτείνει η Κομισιόν, ύψους 700 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, σημειώνοντας πως η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Αυτό είπε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κανάλι ZDF.

Και σημείωσε πως χρειάζεται και η συνεργασία της Τουρκίας και αυτό θα πει στον κ. Τουσκ κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου αλλά και αυτό θα διεκδικήσει στη Σύνοδο Κορυφής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8