Πολιτική

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου

Η συνέντευξη Τύπου θα γίνει τελικά μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 12 μ. αντί για 12.30 μ.μ. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου των ΑΝΕΛ. Στις 10.30 π.μ. η κρίσιμη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενημερώνοντας για αλλαγή της τελευταίας στιγμής σχετικά με την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου.

Όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ στη σχετική ανακοίνωση, η συνέντευξη Τύπου θα γίνει τελικά μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 12 μ. αντί για 12.30 μ.μ.

“Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις 12:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αίθουσα Attica)”, αναφέρεται.

Έτσι, αυτομάτως “μικραίνει” η διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια, αυτό μπορεί να σημαίνει πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει για το μέλλον της συνεργασίας τους τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις οποίες ήταν σε συνεχή επικοινωνία.

Τα σενάρια για το μέλλον της συγκυβέρνησης είναι πλέον συγκεκριμένα:

Ή ο υπουργός Άμυνας υπαναχωρεί απ’ όσα έχει πει μέχρι σήμερα και εμφανίζεται στην συνέντευξη σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ή δηλώνει ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση χωρίς να άρει ωστόσο την εμπιστοσύνη του σε αυτή.

Το πρώτο σενάριο – να τα πάρει όλα πίσω – είναι παρά πολύ δύσκολο, καθώς πλέον τα πράγματα έχουν πάρει μια συγκεκριμένη τροπή. Οδήγησαν μάλιστα τον πρωθυπουργό να θέσει συγκεκριμένο δίλημμα στον κυβερνητικό του εταίρο, λέγοντας ότι ή στηρίζει την κυβέρνηση ή ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης.

Άρα όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή θα βάλει βέτο στον Αλέξη Τσίπρα να μην κρατήσει κανέναν από τους βουλευτές του σε υπουργικό αξίωμα – εκτός ίσως από την Έλενα Κουντουρά.

Φυσικά το σημαντικό είναι ο Πάνος Καμμένος να δεσμευθεί δημοσίως ότι παρά το γεγονός ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση συνεχίζει να την στηρίζει.

Σε όλα αυτά τα σενάρια τον τελικό λόγο θα τον έχει ο πρωθυπουργός, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν θα επιμείνει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην περίπτωση που ο κυβερνητικός του εταίρος αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Εάν πάντως ο πρωθυπουργός αποφασίσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί στην ελληνική Βουλή τριήμερη συζήτηση μόνο γι’ αυτό το θέμα και όταν ολοκληρωθεί θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην εθνοσυνέλευση.

Σ’ αυτή την περίπτωση οι ψήφοι που θα πάρει η κυβέρνηση είναι μετρημένες και προέρχονται σε ένα μεγάλο βαθμό από τους ΑΝΕΛ, καθώς το ΠΟΤΑΜΙ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να στηριχτεί τις ψήφους της Κατερίνας Παπακώστα, στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, την Έλενα Κουντουρά, στον Κώστα Ζουράρι, στον Σπύρο Δανέλη, ενώ θετικά μπορεί να ψηφίσει και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Το πιο βατό σενάριο πάντως για τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου να προχωρήσει σε ανασχηματισμό – χωρίς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης εάν φυσικά ο υπουργός δηλώσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση – και στην συνέχεια να φέρει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το σενάριο αυτό έχει λογική, καθώς την συγκεκριμένη στιγμή δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον Αλέξη Τσίπρα να συνδέσει την ψήφο εμπιστοσύνης με την συμφωνία των Πρεσπών, δεδομένου ότι θα κινδυνέψει να χάσει και τις ψήφους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για τις Πρέσπες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 39
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221