Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άναψε φωτιές η απάντηση του Αρείου Πάγου για τους “προστατευόμενους μάρτυρες”

προανακριτική

Θέσεις “μάχης” παίρνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά την απάντηση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το πώς μπορούν να καταθέσουν οι “προστατευόμενοι μάρτυρες” στην Προανακριτική για τις ενδεχόμενες ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Δεν έχουμε διάθεση σύγκρουσης με τον Άρειο Πάγο. Το μείζον είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Την επόμενη Τρίτη θα αποφασίσουμε αν θα δεχτούμε να γίνει η εξέταση με τεχνικά μέσα».

Έτσι σχολίαζαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας την απάντηση του Εισαγγελέα Διαφθοράς, για τον τρόπο που μπορούν να καταθέσουν οι λεγόμενοι “προστατευόμενοι μάρτυρες” στην υπόθεση Novartis.

Επιπλέον ο εισηγητής στην προανακριτική επιτροπή της ΝΔ Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας την απάντηση του Αρείου Πάγου έκανε την εξής δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής: «Μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου, που επιβεβαιώνει την αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής και το σύννομο των ενεργειών, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος και τελειώνουν οι δικαιολογίες για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, που από την πρώτη στιγμή επιδιώκαμε».

Σε ερώτηση περί κατάθεσης με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, ο κ. Πλεύρης ανέφερε: “Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση. Εμείς θέλαμε την εξέταση. Κάποιοι άλλοι επιδίωκαν τη μη εξέταση. Οι δικαιολογίες τους τέλειωσαν”.

Υπενθυμίζεται πως επί της ουσίας ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, μέσω εγγράφου που απέστειλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ευθύνες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα τον επιλέξουν οι ίδιοι.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η απάντηση του Εισαγγελέα αποτελούν “κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη” και θεωρεί ότι «η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την πλειοψηφία της Επιτροπής «να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν». 

«Είχα πει πως έπεσαν οι μάσκες. Σε συνέχεια… το κόλπο ήταν στημένο κι από πριν αποφασισμένο, να μη γίνει ουσιαστική εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων. Άνθρακες ο θησαυρός», σχολίασε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις