Πολιτική

Άναψε φωτιές η απάντηση του Αρείου Πάγου για τους “προστατευόμενους μάρτυρες”

Θέσεις “μάχης” παίρνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετά την απάντηση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το πώς μπορούν να καταθέσουν οι “προστατευόμενοι μάρτυρες” στην Προανακριτική για τις ενδεχόμενες ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Δεν έχουμε διάθεση σύγκρουσης με τον Άρειο Πάγο. Το μείζον είναι να εξεταστούν οι μάρτυρες και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Την επόμενη Τρίτη θα αποφασίσουμε αν θα δεχτούμε να γίνει η εξέταση με τεχνικά μέσα».

Έτσι σχολίαζαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας την απάντηση του Εισαγγελέα Διαφθοράς, για τον τρόπο που μπορούν να καταθέσουν οι λεγόμενοι “προστατευόμενοι μάρτυρες” στην υπόθεση Novartis.

Επιπλέον ο εισηγητής στην προανακριτική επιτροπή της ΝΔ Θάνος Πλεύρης σχολιάζοντας την απάντηση του Αρείου Πάγου έκανε την εξής δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής: «Μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου, που επιβεβαιώνει την αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής και το σύννομο των ενεργειών, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος και τελειώνουν οι δικαιολογίες για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, που από την πρώτη στιγμή επιδιώκαμε».

Σε ερώτηση περί κατάθεσης με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, ο κ. Πλεύρης ανέφερε: “Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση. Εμείς θέλαμε την εξέταση. Κάποιοι άλλοι επιδίωκαν τη μη εξέταση. Οι δικαιολογίες τους τέλειωσαν”.

Υπενθυμίζεται πως επί της ουσίας ο εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, μέσω εγγράφου που απέστειλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ευθύνες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα τον επιλέξουν οι ίδιοι.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η απάντηση του Εισαγγελέα αποτελούν “κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη” και θεωρεί ότι «η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την πλειοψηφία της Επιτροπής «να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν». 

«Είχα πει πως έπεσαν οι μάσκες. Σε συνέχεια… το κόλπο ήταν στημένο κι από πριν αποφασισμένο, να μη γίνει ουσιαστική εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων. Άνθρακες ο θησαυρός», σχολίασε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη