Πολιτική

Ανασχηματισμός – Κυβερνητικές πηγές: Θα γίνει σε χρόνο που ο πρωθυπουργός θα επιλέξει

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ -ΜΠΕ κυβερνητική πηγή για το εάν η κατάθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας των Προεδρικών Διαταγμάτων για την ανασυγκρότηση της δομής των υπουργείων, συνεπάγεται και επίσπευση των αλλαγών (ανασχηματισμός), θύμιζε ότι:

Όπως έχει κατ’ επανάληψιν πει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι και δομικές. Ως εκ τούτου με τα Προεδρικά Διατάγματα που εστάλησαν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δρομολογούνται οι δομικές αλλαγές.

Ας σημειωθεί επίσης ότι, όπως σημείωνε η ίδια πηγή, τα Π.Δ. εστάλησαν στο ΣτΕ εδώ και μία εβδομάδα τουλάχιστον και πάντως πριν την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μετά την έγκριση των Διαταγμάτων, διευκρίνιζε η ίδια πηγή, δίδεται η δυνατότητα στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στο χρόνο που εκείνος επιλέξει.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 12
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού
«Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών»
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού 16
Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ισχυρό διπλωματικό της αποτύπωμα
Οι σημαίες της Ελλάδας και του ΟΗΕ