Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ανοίγει η δικογραφία για την επίθεση χρυσαυγιτών στο “Συνεργείο”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τη δικογραφία που αφορά την επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη, την ώρα που υπήρχαν εντός του χώρου παιδάκια που έκαναν μάθημα αγγλικών. Η επίθεση στον κοινωνικό χώρο είχε γίνει τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2013 από μεγάλη ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που επέβαιναν σε περίπου 50 μηχανές.

Σύμφωνα με την δικογραφία περίπου 20 από τους συμμετέχοντες στην μοτοπορεία “φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Ανωτέρω δράστες, με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ. Π., που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό”.

Η δικογραφία εντάσσεται στο κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης ενώ πριν απο λίγους μηνες, για την υπόθεση του “Συνεργείου” η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας των βουλευτών Ι.Λαγού και Ν. Μίχου.

Σήμερα ολοκληρώθηκε από το Δικαστήριο η εξέταση της επίθεσης μελών της ΧΑ σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης σχολίασαν τις μαρτυρικές κατάθεσεις για την υπόθεση.
Στις τοποθετήσεις τους οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής τόνισαν πως η πρόθεση των χρυσαυγιτών ήταν ανθρωποκτόνος.
Από την πλευρά της η υπεράσπιση αρνήθηκε κατηγορηματικά πως κινδύνευσαν ζωές από την επίθεση επιμένοντας να χαρακτηρίζει το συμβάν ως “συμπλοκή”. “Χρησιμοποίησαν την κομμουνιστική τους ιδιότητα για να κατασκευάσουν μία κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας” είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε